Početna Sport Novosađanka svetska šampionka u modernom plesu

Novosađanka svetska šampionka u modernom plesu

0

elena1Novosađanka Elena Pejić osvojila je sa reprezentacijom Srbije 17 medalja na Svetskom prvenstvu u modernom plesu u Poljskoj.Otac mlade šampionke, koja je učenica 4. razreda Osnovne baletske škole u Novom Sadu Milan Pejić kaže za 021.rs da je njen neverovatan uspeh usledio kao kruna dugogodišnjeg rada. “Sa Elenom je ove sezone radio sjajan tim koreografa i trenera, među kojima su Blaž Godec iz Slovenije i Miloš Isailović iz Srbije. Sa timom trenera, nakon kratkog odmora, Elena nastavlja sa pripremama za novu sezonu”, navodi ponosni otac devojčice koja je svetska šampionka u kategoriji džez plesa i vicešampionka sveta u kategoriji modernog plesa.
Srbija je u konkurenciji od 1.869 plesača iz celog sveta bila druga po broju osvojenih medalja, na takmičenju u mestu Mikolajki, koje se održalo od 7. do 12. decembra, osvojivši šest zlatnih, tri srebrne i četiri bronzane medalje.
Predstavljalale su je deca koja su članovi “Siti densa” iz Novog Sada, te beogradskih plesnih klubova “Ris” i “Dens fektori”.
Svetsko prvenstvo u modernom i džez baletu u organizaciji Internacionalne plesne organizacije održano je u tri kategorije: deca, juniori i seniori. U najjačoj konkurenciji do sada, plesači reprezentacije Srbije osvojili su šest zlatnih, tri srebrne i četiri bronzane medalje, a na posebno organizovanom Mikolajki dance week-u uzeli su još dve zlatne, jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju.
Ovo si preostala imena članova tri šampionska plesna kluba: Katarina Anić, Maša Anić, Nina Aranđelović, Dušan Bajčetić, Dejana Bajić, Milica Bajić, Iva Bukilić, Asia Cicmil, Anđelija Đorić, Đurđina Ivanković, Sara Jacović, Mina Janković, Kristina Jokanović, Marija Jovanović, Teodora Jovović, Đorđe Kalenić, Ružica Katanić, Nađa Lukić, Nina Marinković, Lea Matejić, Lara Mijacić, Vanja Mijatović, Dana Moslavac, Zoja Pavićević, Hristina Popović, Anđela Raketić, Lucija Rakonjać, Elena Ružić, Ema Stanilović, Una Stepanović, Dorotea Tomić, Una Vujošević, Nina Vukić i Lena Vukić.
U čast osvajača 17 medalja, u organizaciji Srpske asocijacije plesnih organizacija, u sali škole Artmedia u Beogradu održaće se konferencija kako bi se javnost informisala o velikom uspehu koji su Elena Pejić i reprezentacija Srbije postigli, “sa ciljem promovisanja sporta, zdravog načina života mladih i modernog plesa koji objedinjuje sport, umetnost, muziku i sve ono lepo što decu sa ulica vodi u sportske dvorane”.
Autor: 021