Početna Sport Novosađanki Milici Starović svetska bronza u kajaku

Novosađanki Milici Starović svetska bronza u kajaku

0

Srpska kajakašica Milica Starović osvojila je danas bronzanu medalju u sprintu na 200 metara na Svetskom prvenstvu u češkim Rašicama.

Milica Starović je kroz cilj prošla u identičnom vremenu kao i Slovenka Špela Janić Ponomarenko – 39.564 . Zlato je osvojila Liza Karington sa Novog Zelanda (38.433), a srebro Dankinja Ema Jorgensen (38.996).

Naša reprezentativka, koja je juče bila šesta na 500 metara, danas je loše startovala, skoro celu trku bila ne šestoj poziciji, ali je u finišu uspela da u istoj liniji uđe kao i Špela. Sudijski tim dugo je odlučivao o konačnom rezultatu trke i na kraju odlučio da Milica i Slovenka podele bronzanu medelju.

Milica je članica kajak-kanu kluba “Liman”, a u svojoj kolekciji već ima jedno svetsko srebro, od pre dve godine iz Milana u paru sa Dalmom Ružičić-Benedek na 500 metara.

Ona je inače nakon osvajanja medalje ponovo veslala i to u finalu trke četveraca na 500 metara. Zajedno sa sestrama Oliverom i Nikolinom Moldovan i Kristinom Bedeč zauzele su sedmo mesto u vremenu 1:34.431.

Muški četverac u sastavu Dejan Pajić, Ervin Holpert, Stefan Vekić, Vladimir Torubarov takođe je veslao u finalu i zauzeo šesto mesto sa vremenom 1:19.666.

Naš najbolji sprinter Marko Dragosavljević danas je završio finalnu trku na 200 metara kao šesti sa sekundom zaostatka u odnosu na pobednika Lijama Hita iz Velike Britanije.

Poslednjeg dana Svetskog prvenstva ostalo je da vesla još samo Kristina Bedeč. Ona će predstavljati Srbiju na najdužoj distanci u kajaku jednosedu od 5.000 metara.

Podsetimo, juče su naši kajakaši na Svetskom prvenstvu već osvojili dve medalje.

Marko Tomićević i Milenko Zorić su osvojili zlatnu medalju u kajaku dvosedu na 1.000 metara, a bronzu Nebojša Grujić i Marko Novaković u disciplini kajak dvosed na 200 metara.

Izvor i foto: 021/S.K.