Početna Sport Novosadjane 3 koraka dele od istorije

Novosadjane 3 koraka dele od istorije

0

Basketaši Novog Sada zauzeli su drugu poziciju Huai An Challengera u Kini pošto su u finalu poraženi posle preokreta od ekipe Zemuna sa 21-17.

Ipak, cilj je ostvaren, a to je plasman na World Tour u Kini. Svetski prvaci su ostvarili sjajan rezultat s obzirom na kadrovske probleme i odsustvo Marka Savića, kog je bez mnogo vremena za uigravanje zamenio Nikola Pavlović iz ekipe Džakovi.

Prethodno je nekoliko dana kapiten Dušan Domović Bulut proveo u Bakuu kao promoter Islamskih solidarnih igara, pa se pridružio Nikoli, Dejanu Majstoroviću i Marku Žderu.

Sve je počelo idealno, u grupi su pali Shanghai sa 21-11, Uaanbaatar sa 16-10 i Changzhou West sa 22-9, pa je na red došla nokat faza sa prve pozicije.

Žestok je bio četvrtfinalni duel sa starim znancima iz ekipe Beograda, koji su poklekli sa 16-15, u polufinalu je deklasiran Sankt Peterburg sa 17-9, ali je u finalu Zemun smogao snage za preokret.

“Nismo bili najbolji, previše smo grešaka napravili u odbrani, ali i u napadu, umor posle dugog puta i teškog rasporeda je uticao na koncentraciju u poslednjih nekoliko minuta partije. Ipak, cilj je ostvaren, a to je plasman na World Tour u Kini, ostaje još tri kako bismo biili prva ekipa u istoriji koja se plasirala na sve WT stanice”, kaže kapiten Bulut.

Novosađani će za dve nedelje imati novi izazov u Mongoliji, a pre toga, zagrevanje će prestavljati turnir u Staroj Pazovi.

Autor: Ljiljana Kozarev