Početna Kultura Konferencija o regionalnoj stabilnosti 9. juna u KCNS

Konferencija o regionalnoj stabilnosti 9. juna u KCNS

0

Konferencija o regionalnoj stabilnosti održaće se 9. juna u Kulturnom centru Novog Sada. Konferencija predstavlja vrstu okruglog stola, gde će na temu regionalne stabilnosti, saradnje i dobrih odnosa na postjugoslovenskim prostorima govoriti intelektualci iz regiona, koji su priznati i izvan postjugoslovenskih i balkanskih okvira.

Reč je o stručnjacima iz različitih oblasti, kao što su književnost, filozofija, istorija, pravo, političke nauke i ekonomija.

Govoriće prof. dr Tvrtko Jakovina, prof. dr Dejan Jović, politički filozof Dragoljub Kojčić, dr Ivo Visković, advokat i nekadašnji ministar pravde u Vladi Crne Gore Dragan Šoć, književnik Muharem Bazdulj, prof. dr Selmo Cikotić, etnolog i antropolog prof. dr Božidar Jezernik i finansijski ekspert i direktor sektora u Narodnoj banci Crne Gore dr Marijana Mitrović Mijatović.

Osnovna poruka konferencije, prema rečima direktora KCNS Bojana Panaotovića, je poruka mira, saradnje i stabilnosti iz kojih proističe bolji i kvalitetniji život za ljude u regionu. U planu je, dodaje on, da se ovakve i slične konferencije održavaju svake godine u isto vreme, s proleća i to na Tribini mladih.

Konferencija počinje u 12 časova.

Autor: 021.rs