Početna Sport Novosadska liga: Bukovčani izgubili lidersku poziciju

Novosadska liga: Bukovčani izgubili lidersku poziciju

0

Osmo kolo Novosadske lige, petog ranga domaćeg fudbala, odigrano je u sredu, a rezultati su doneli “pretumbavanja” na tabeli.

Hvataju timovi iz Novosadske lige zamah i, po svemu sudeći, očekuje nas uzbudljiva sezona u kojoj će se nekoliko ekipa boriti za direktan plasman u viši rang ili za borbu u baražu.

Novo kolo donelo je i nove promene na tabeli. Fruškogorski partizan nije uspeo da iskoristi prednost koju su stekli u prošlom kolu i na poklekli su na gostovanju u Temerinu gde ih je dočekao TSK.

Vođstvo TSK-u doneo je u 32. minutu Pupovac, koji je snažno šutirao sa nekih dvadesetak metara i savladao čuvara mreže Bukovčana Perića. Isti igrač uvećao je prednost svog tima, kada je u 50. minutu još jednom snažno “zategao” loptu za 2:0, prenosi stranica Novosadski fudbal.

Sve je bilo rešeno četiri minuta kasnije, kada je Klaić utrčao u kazneni prostor i rutinski savladao golmana za 3:0.

Sirig je ponovio rezultat od prošlog kola, kada je savladao Veternik sa 1:0. Ponovo su “žrtve” Sirižana bili Novosađani, ali ovog puta momci u dresu Slavije.

Utakmicu je prelomio Edin Ferati, koji je iskoristio neuspelu ofsajd zamku Slavije i dodavanje Dekića u 74. minutu. Sigurno je odreagovao i doneo pobedu svom timu. Do kraja meča bilo je još prilika na obe strane, ali je rezultat ostao nepromenjen.

Osam kola bilo je potrebno ekipi Titela da ostvari pobedu. Posle šest poraza i jednog remija, do tri boda u jednom meču su stigli u susretu protiv Tatre. Uspeo je Titelu u “učička” gol na domaćem terenu i to u nadoknadi vremena. Posle mnogo šansi za gol na obe strane, jedini koji je priliku iskoristio bio je Kulja u finišu utakmice.

Veternik je iskoristio lošu partiju Fruškogorskog partizana protiv TSK-a i vratio se na čelo tabele, ubedljivom pobedom protiv Fruškogorca. Konsolidovali su se Veterničani posle prvog poraza u prošlom kolu, te su na svom terenu savladali goste iz Sremske Kamenica sa 5:1.

U ostalim utakmicama igrali su: Bačka – Omladinac 0:2, Hajduk – Futog 0:3, Jedinstvo – Bačka 1923 2:2, Susek – Petrovaradin 2:3, Šajkaš – ŽSK 3:4.

Izvor: 021
Foto: Pixabay