Početna Sport Novosadska liga: Dobar start Babića na klupi Novog Sada

Novosadska liga: Dobar start Babića na klupi Novog Sada

0

Utakmice 11. kola Novosadske lige odigrane su tokom vikenda, a najviše pažnje je privukao svakako derbi kola između Novog Sada i Jedinstva.

Meč između Novog Sada i tima iz Rumenke bio je praznik fudbala. Igrao se na Detelinari, a atmosfera je bila odlična – sportska. Bio je ovaj meč i vatreno krštenje za novog šefa struke “Kanarinaca” Mirka Babića, koji je na klupu Novosađana seo svega nekoliko dana pred utakmicu sa Jedinstvom.

Babić za debi u Novosadskoj ligi nije mogao da dobije težeg protivnika od Jedinstva, s obzirom na to da je ovaj tim jedini neporažen u šampionatu, a vezao je niz od 24 uzastopne pobede. Ipak, uspeo je Babić da postavi tim tako da odoli Rumenčanima i sačuva bod na Detelinari.

U prvih 45 minuta bilo je nekoliko dobrih prilika ispred oba gola, ali su čuvari mreža Romić i Kosturanov bili sigurni među stativama. Igrači Novog Sada su pokušavali da dugim loptama pronađu put do mreže Rumenčana, ali im to ovog vikenda nije uspelo.

Drugo poluvreme nije donelo značajne promene u taktici i pristupu igre oba tima. Fudbaleri u oba tabora bili su pažljivi, znajući da bi jedan kiks mogao da odvede utakmicu u drugačijem smeru. Pritisak je bio na odbrani Novog Sada, s obzirom na to da je poznato da ove sezone kada Jedinstvo “načne” nekog protivnika, obično u mreži završi nekoliko lopti. Međutim, ovog puta, mreže na stadionu Novog Sada su mirovale, a dva tima su podelila bodove.

U gradskom derbiju bodove su podelili Slavija i Indeks. Posle 90 minuta rezultat je bio 1:1. Ovakav rezultat u dva najvažnija meča kola nije doneo značajna previranja u vrhu tabele, pa su na prva dva mesta Jedinstvo i Indeks, dok su Šajkaš, TSK i Veternik preskočili Novi Sad.

Upravo je Veternik tim koji je sigurno slavio sa 3:0 na svom terenu protiv kisačke Tatre. Iako su od samog starta bili u ofanzivi, Veterničani su na gol morali da sačekaju drugo poluvreme.

U drugom delu igre krenuli su plavo-beli još jače u napad, pa im se to isplatilo u 70. minutu, kada Čalija pogađa iz penala. Kapiten Veternika bio je ponovo precizan sa bele tačke samo nekoliko minuta posle prvog gola. Lopta je u šesnaestercu pogodila jednog igrača Tatre u ruku, arbitar je pokazao na jedanaesterac, a Čalija je smireno povećao vođstvo svog tima. Konačan ishod meča na 3:0 postavio je Ognjanović, koji se najbolje snašao posle izvedenog kornera.

TSK je vezao treću pobedu u nizu pošto su na gostovanju u Sremskoj Kamenici savladali Fruškogorac sa 3:0. Bili su u pravu oni koji su rekli da Temerince posle dva kiksa ne treba otpisivati, pa se sada priključuju tesnoj trci za drugo mesto, koje im beži za samo dva boda.

U ostalim utakmicama 11. kola igrali su: Futog – Omladinac 0:2, Fruškogorski partizan – Bačka (Đurđevo) 1:1, Hajduk – Petrovaradin 1:4, Šajkaš – Sirig 3:0, ŽSK – Bačka (Begeč) 5:1.

Izvor: 021
Foto: Pixabay