Početna Sport Novosadska liga: Favoriti odneli pobede

Novosadska liga: Favoriti odneli pobede

0

Utakmice sedmog kola Novosadske lige odigrane su tokom vikenda, a u njima su slavili favoriti.

Posle dva vezana poraza, na pobedničke staze vratili su se Temerinci. TSK je na domaćem terenu dočekao Petrovaradin, Temerinci su bili favoriti i na papiru, ali kiks protiv Siriga ulivao je nadu gostima da bi i oni mogli da dođu do tri boda ili barem remija. Posle 90 minuta igre, rezultat je bio 2:1 u korist TSK-a.

Jedinstvo je nastavilo da igra sigurno i da dominira petim rangom domaćeg fudbala. Međutim, ono što se nije dogodilo u prvih šest kola Novosadske lige, dogodilo se u sedmom meču protiv tima iz “donjeg doma” – Omladinca. Neočekivano, Jedinstvo se našlo u situaciji da gubi, ali taj momenat nije dugo trajao.

Igrači iz Stepanovićeva imali su prednost na početku meča i do vođstva su stigli u 30. minutu. Međutim, kao da su izabranici Vladimira Šponje igrali sa 30 odsto snage do primljenog gola, pa ih je prva lopta u sopstvenoj mreži ove sezone probudila. Trebalo je svega šest minuta Rumenčanima da preokrenu rezultat, najpre je Gadžić bio precizan u 32, a Veselinović u 36. minutu doneo vođstvo Jedinstvu.

Posle toga utakmica je ušla u mirniji period, a Jedinstvo je u drugom poluvremenu uvećalo svoju prednost. Pekić je u 67. minutu bio precizan sa bele tačke, a konačnih 4:1 za domaćina postavio je Mitrović. Već u sredu Jedinstvo dočekuje TSK, jednog od glavnih rivala za plasman u viši rang.

Nova tri boda u šampionatu upisali su i “Kanarinci”. Novi Sad je na svom terenu dočekao Bačku iz Đurđeva, a do pobede su stigli minimalnim rezultatom. Novosađani su se našli u nezgodnoj situaciji, pošto nisu mogli da računaju na četvoricu standardnih prvotimaca, zbog povreda i kartona izostali su kapiten Suvajdžić, Tepić, Kavčić i Simić.

Ipak, tim koji je odabrao šef struke Dejan Vuletić pokazao se dosta dobrim. Dominirao je Novi Sad, imao nekoliko dobrih prilika, a do prednosti su stigli u 20. minutu kada je loptu sa tridesetak metara opalio Aleksandar Ignjić, savladavši čuvara mreže Bačke. To je bio rezultat sa kojim se otišlo na poluvreme, a pokazalo se da je 1:0 bio i konačan ishod meča.

Sa dobrim rezultatima nastavio je Indeks, koji je na gostovanju u Futogu slavio sa ubedljivih 6:0, što ih je odvelo na treće mesto na tabeli Novosadske lige. Za petama Indeksu nalazi se Šajkaš, koji ima isti broj bodova, a koji je pobedom protiv Veternika rezultatom 2:1, vezao četvrtu pobedu.

U ostalim utakmicama sastali su se: Fruškogorac – Sirig 0:1, Hajduk – Bačka (B) 3:3, Slavija – Tatra 1:0, Fruškogorski partizan – ŽSK 1:2.

Naredno kolo igra se u sredu, 25. septembra.

Izvor: 021
Foto: Pixabay