Početna Sport Odbojkaši Vojvodine osvojili “Memorijal velikana” posvećen legendama kluba

Odbojkaši Vojvodine osvojili “Memorijal velikana” posvećen legendama kluba

0

Odbojkaši Vojvodine osvojili su međunarodni turnir “Memorijal velikana”, pošto su u odlučujućem meču savladali ACH Volley sa 3:2 u setovima.

Treće mesto na turniru pripalo je Calcit Volley-u, četvrta je bila zagrebačka Mladost. Za igrača turnira koji se igrao tokom vikenda na Spensu, proglašen je Aleksandar Blagojević iz Vojvodine.

Novosađani su loše otvorili meč, nije bilo organizacije u igri, što su koristili igrači ljubljanskog tima. Brzo je ACH Volley stigao do značajne rezultatske prednosti i mirno priveo kraju prvi set rezultatom 25:15.

U sličnom ritmu počeo je i drugi set, ali je ulazak Bajandića i Negića doneo osveženje crveno-belima, koji su uspeli da se povrate i osvajanjem drugog seta sa 25:22 vrate utakmicu u egal.

Ipak, gosti nisu bili nimalo lak plen i nisu posustali, pa je treći pripao timu iz Ljubljane, koji su do prednosti došli posle 25:20. Voša se u narednom setu borila za opstanak u igri, igrali su dosta borbeno i to im se isplatilo, pošto su imali prednosti, iako su gosti uspevali da priprete s vremena na vreme. Međutim, u finišu bili su sigurni igrači Vojvodine, uzeli set sa 25:19 i odveli utakmicu u taj-brejk.

Upravo su u petom setu igrači Vojvodine prikazali svoju najbolju igru, pokazavši zbog čega su već tri godine uzastopno prvaci Srbije. Uzimajući peti set sa 15:9 odbojkaši Voše došli su do trofeja “Memorijala velikana”, koji je posvećen legendama Vojvodine i domaće odbojke Žarku Petroviću i Radovanu Dabiću.

Šef stručnog štaba Vojvodine Siniša Gavrančić poručio je da je turnir bio dobra provera za početak sezone, ukazujući na to da su nedostajala dva igrača, koji su na Evropskom prvenstvu.

“Bilo je grešaka i oscilacija, ali smo igrali sve bolje kako je turnir odmicao. Isprobali smo sve igrače, pa i u ovom odlučujućem meču i pokazali da imamo širok spektar prvotimaca i da svako može doprineti. Verujem da će do početka sezone, do utakmice Superkupa, sve to biti kako treba”, kazao je on po završetku meča.

Izvor: 021
Foto: PIxabay