Početna Sport Novosadska liga: Favoriti pobedama otišli na zimsku pauzu

Novosadska liga: Favoriti pobedama otišli na zimsku pauzu

0

Tokom vikenda odigrane su poslednje utakmice jesenjeg dela Novosadske lige i timovi sada odlaze na dugu zimsku pauzu.

Jesenji prvak Jedinstvo iz Rumenke gostovalo je u Veterniku. Iako su već obezbedili sigurno prvo mesto na polusezoni, Jedinstvo želi da nastavi u pobedničkom ritmu, a bodovi su važni i Veterniku, kako ne bi imao zaostatak za timovima iz vrha. Ipak, utakmica je u prvom planu protekla u znaku pomoći za malog Kostu Petkovića, koji je oboleo od leukemije, o čemu mođete da čitate OVDE.

Veternik se pokazao kao veoma nezgodan rival, pogotovo kada igra na domaćem terenu. Da je reč o ozbiljnoj ekipi govori i to da su na tabeli najbolje kotirani od svih timova koji su ove sezone izborili plasman u Novosadsku ligu.

Oštro prvo poluvreme završilo se bez golova, a u drugom delu igre viđen je tek jedan gol. U 60. minutu jedan od igrača domaćeg tima igrao je rukom u šesnaestercu i sudija je pokazao na belu tačku, sa koje je bio precizan Pekić. Iako je utakmica trebalo da prođe u sportskom nadmetanju, senku na taj segment bacili su događaji po završetku utakmice, kada su domaći igrači ispratili rivale uz uvrede i pretnje, a jedan od fudbalera Rumenke je zadobio i udarac.

Indeks se trudi da se zaostatak koji imaju za Jedinstvom dodatno ne uvećava, pa nastavljaju sa pobedama. Ovog puta su savladali Bačku iz Begeča na njihovom terenu, rezultatom 2:1.

Sa dobrim rezultatima nastavlja i trećeplasirani Novi Sad, koji je u 17. kolu savladao gradskog rivala, Slaviju na Salajci. Posle 90. minuta rezultat je bio 3:1, a mrežu su tresli Adamek i dvostruki strelac Kavčić.

U ostalim utakmicama igrali su: Fruškogorski partizan – Futog 3:0, Hajduk (Č) – Omladinac 0:1, Šajkaš – Fruškogorac 2:1, ŽSK – TSK 1:3, Tatra – Petrovaradin 1:1, Bačka 1923 – Sirig 0:2.

Izvor: 021
Foto: Pixabay