Početna Sport Novosadska liga: Šajkaš ubedljiv, derbi sremske strane Novog Sada pripao Petrovaradinu

Novosadska liga: Šajkaš ubedljiv, derbi sremske strane Novog Sada pripao Petrovaradinu

0

Deveto kolo Novosadske lige, petog ranga domaćeg fudbala, donelo je 20 golova u osam odigranih mečeva.

Ekipa Šajkaša nastavila je sa odličnim partijama, a u devetom kolu svoju vrhunsku formu potvrdili su u duelu sa Jedinstvom iz Gospođinaca sa ubedljivih 3:0, golovima Maljurića u 39. i 57. minutu, dok je konačan rezultat postavio Veselinović u 67. minutu.

Oni sa 23 osvojena boda dele prvo mesto sa kisačkom Tatrom koja je u ovom kolu savladala Dinamo iz Budisave sa 1:0 posle autogola Ilića u 34. minutu.

Na trećem mestu još uvek se nalazi ekipa Slavije koja je slavila u gostima protiv osmoplasiranog Jugovića iz Kaća sa 0:1 nakon pogotka Dražića u 72. minutu.

U sremskom derbiju Novog Sada svoju prvu pobedu u sezoni zabeležila je ekipa Petrovaradina nakon trijumfa nad Fruškogorcem iz Sremske Kamenice sa 2:1.

Vođstvo je domaćinima doneo Koska već u drugom minutu meča, ali je Fruškogorac, u prvom minutu nadoknade, golom Dragojlovića sa penala uspeo da obezbedi odlazak na odmor sa nerešenim rezultatom.

U 52. minutu prednost je ponovo stekla domaća ekipa nakon pogotka Pavlova, a ovaj gol bio je i poslednji na meču pa je Petrovaradin trijumfovao protiv petoplasiranog Fruškogorca sa 2:1.

Na ovaj način Petrovaradinci su konačno “pobegli” sa poslednje pozicije u ligi, te se sada nalaze na 15, pretposlednjoj poziciji.

Najveći broj golova viđen je na meču između 11-plasiranog Borca sa Klise i Futoga koji se nakon ovog kola nalazi na 13. poziciji. Pobedu su odneli domaći rezultatom 3:2.

Crvena zvezda sa Najlona poražena je na gostovanju u Žablju od ekipe ŽSK-a rezultatom 2:1.

Između vodeće trojke i Fruškogorca na vrhu tabele se nalazi i TSK iz Temerina (4), dok ih Bačka (6), Dinamo (7), Jugović (8), Fruškogorski partizan (9) i ŽSK prate.

Zvezda sa Najlona se nalazi na 12. mestu i svega je jedan bod udaljena od Borca, dok su, pored Petrovaradina, na poslednje tri pozicije na tabeli Futog (13), Jedinstvo (14) i poslednjeplasirani Omladinac iz Stepanovićeva.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay