Početna Sport Novosadska liga: TSK i Jedinstvo sigurni na domaćem terenu

Novosadska liga: TSK i Jedinstvo sigurni na domaćem terenu

0

Tokom vikenda odigrane su utakmice trećeg kola Novosadske lige.

Najubedljiviju pobedu odneo je Novi Sad koji je na domaćem terenu sa 6:0 savladao žabaljski ŽSK. “Kanarinci” su “propevali” i pokazali odličan fudbal, od početka meča držeći konce u svojim rukama.

Već u prvim minutima su zatresli prečku, pa potom i stativu, da bi u 34. minutu Aleksandar Simić doneo vođstvo svom timu. Asistent kod prvog gola, Đanković, postigao je gol u finišu prvog poluvremena, pa se na pauzu otišlo pri rezultatu 2:0 za domaćina.

U nastavku su Novosađani krenuli još silovitije na protivnika, pa se u listu strelaca ponovo upisuju Đanković i Simić, a pridružuju se Ćirić i pojačanje iz Pivnica, Kućenič, koji je u 79. minutu lobovao čuvara mreže gostujućeg tima.

Posle tri kola Novi Sad ima maksimalan učinak, a isto je i sa Jedinstvom iz Rumenke, ozbiljnim kandidatom za promociju u viši rang. Oni su za vikend odigrali prvu ligašku utakmicu na domaćem terenu, gde su savladali Bačku iz Đurđeva sa 3:0.

S nova tri boda nastavili su niz od 19 uzastopnih pobeda, a da bi došli do ovog rezultata, timu su pomogli Gadžić, Kitić i Veselinović koji su zabijali mrežu gostiju.

Maksimalan učinak u prvenstvu ima i temerinski TSK, koji je u trećem kolu dočekao begečku Bačku, koju je savladao sa 4:1.

Napeto je bilo u Čurugu, gde je Hajduk dočekao nezgodnog rivala – Fruškogorski partizan iz Bukovca. Posle 90 minuta igre, rezultat je bio 4:4, pa su Bukovčani otišli kući i više nego zadovoljni ovakvim rezultatom.

Prvu pobedu u prvenstvu upisao je kisački Tatra, koji je na gostovanju savladao Futog sa 5:3.

U ovom kolu bodove su podelili još i Slavija – Šajkaš 0:0 i Indeks – Omladinac 0:0.

Izvor: 021
Foto: Pixabay