Početna Sport Novosadska liga: Veternik ide ka jesenjoj tituli

Novosadska liga: Veternik ide ka jesenjoj tituli

0

Dvanaesto kolo Novosadske lige donelo je dosta zanimljivih mečeva u petom rangu domaćeg fudbala, ali i mnoštvo golova.

Najubedljiviju pobedu ostvario je lider šampionata Veternik, koji je na svom terenu dočekao Bačku iz Đurđeva. Sigurni su bili momci Bobana Dašića i sada već popločavaju put ka jesenjoj tituli.

Mrežu Đurđeva tresli su Čičić, Kitić, Srdanović dva puta i Ušćumlić. Aleksa Ušćumlić je ujedno i najbolji strelac ekipe, sa 14 pogodaka u dosadašnjem delu šampionata.

Fruškogorski partizan igra dosta čvrsto ove sezone, ali nisu uspeli Bukovčani da ostvare trijumf u Sirigu, iako je domaćin bio bez nekoliko standardnih prvotimaca. Golom Feratija sa bele tačke uspeo je Sirig da se održi na trećem mestu u šampionatu.

Mnoštvo golova viđeno je u Sremskoj Kamenici, gde je Fruškogorac savladao ŽSK Žabalj sa 5:1. Svih pet golova dali su različiti fudbaleri – Škrbić, Begović, Varničić, Jevtić i Glišić, dok je počasni gol za ŽSK postigao Bogdanov.

Zanimljivo je da prvo poluvreme kao da se nije ni igralo, odnosno nijedan od šest golova na meču nije viđen u prvih 45 minuta utakmica. Mreže su počele da se tresu tek od 53. minuta kada je “led probio” Škrbić šutom sa dvadesetak metara.

Uzbudljiv meč viđen je i u Suseku, gde je tamošnji klub dočekao kisačku Tatru. Posle 90 minuta igre bilo je 4:4.

U ostalim utakmicama igrali su: Slavija – Petrovaradin 0:1, Titel – Hajduk 4:1, Jedinstvo – Bačka 4:2, TSK – Omladinac 0:0, Šajkaš – Futog 1:0.

Prvoplasirani tim šampionata je Veternik, sa 31 osvojenim bodom, a prate ga TSK sa 27, Sirig sa 25 i Fruškogorac sa 23 boda, koliko imaju i Omladinac i ŽSK. Na dnu se nalaze Bačka, Susek i Hajduk.

Izvor: 021
Foto: Pixabay