Početna Sport Novosadska liga: Veternik u Temerinu slavio sa 11:0

Novosadska liga: Veternik u Temerinu slavio sa 11:0

0

Utakmice petog kola Novosadske lige, koje su odigrane u sredu, donele su ubedljive pobede Novog Sada i Veternika, kiks TSK-a, dok su u derbiju između Jedinstva i Indeksa slavili Rumenčani.

Rumenka je u sredu ugostila ekipu Indeksa, tim koji je dobro startovao sezonu sa tri pobede i remijem. Međutim, na domaćem terenu Jedinstvo je bilo sigurno kao i u proteklih nekoliko meseci, nastavljajući niz pobeda.

Već na poluvremenu je bilo 3:0 za domaćina, pogađali su gol Indeksa Veselinović, Pekić sa bele tačke i Stričević. Rezultat se nije menjao nakon drugog poluvremena, a sa pet pobeda u sezoni Jedinstvo je jedini tim koji ima maksimalan učinak.

Neočekivan rezultat viđen je u Temerinu, gde je TSK dočekao Sirig, koji je do ovog kola ima jedan remi i čak tri poraza, nasuprot domaćinu koji je imao sve pobede. Jug, koji je bio najveći rival Jedinstva u borbi za plasman u Vojvođansku ligu, potpuno je kiksnuo na svom terenu.

Na poluvremenu u opštinskom derbiju rezultat je bio 1:1, poveo je Sirig preko Vučkovića, da bi udarcem sa 11 metara izjednačio Pupovac. U nastavku igre Sirig je krenuo napadački, pa su izborili penal nakon faula nad Feratijem.

Napadač gostujućeg tima uzeo je odgovornost u svoje ruke i precizno pogodio gol Temerina, dovodeći svoj tim u vođstvo. U drugom poluvremenu ušao je Nemanja Papak, koji je nakon što se lopta odbila o golmana, postavio konačan rezultat na 3:1 za Sirig, čime je ovaj tim definitivno priredio iznenađenje kola.

Najubedljiviju pobedu kola odneo je Veternik, koji je na gostovanju u Čurugu slavio sa neverovatnih 11:0 protiv Hajduka. Utakmica je praktično rešena već u 15. minutu kada je gostujući tim vodio sa 3:0, a do poluvremena lopta je još pet puta završavala u golu Hajduka. Trener Veternika Dašić odmorio je nekoliko igrača, pa je na kraju utakmice konačan rezultat bio 11:0.

Siguran na svom terenu bio je Novi Sad, koji je dočekao kisački FK Tatra. Rutinski su odigrali ovu utakmicu “Kanarinci”, do vođstva su stigli već u 17. minutu, kada je nakon ubačaja iz kornera loptu u gol smestio štoper Kremenović. Nakon desetak minuta, preko Tepića rezultat je povećan na 2:0.

Trener Novog Sada Vuletić, u drugom poluvremenu priliku je pružio Ignjiću, Ćiriću i Jovanoviću. U drugih 45 minuta na scenu stupa Vučića, koji zabija golove u 56, 62. i 68. minutu, upisujući het-trik za sebe. Konačan rezultat na 6:0 postavio je Milovanović.

U ostalim utakmicama kola sastali su se: Petrovaradin – Omladinac 4:1, Futog – Bačka 1923 1:3, Fruškogorac – Bačka 6:2, Slavija – ŽSK 1:0, Šajkaš – Fruškogorski partizan 6:0.

Utakmice šestog kola igraju se za vikend.

Izvor: 021
Foto: Pixabay