Početna Sport Novosadsko snoubord takmičenje pomereno za 28. i 29. decembar

Novosadsko snoubord takmičenje pomereno za 28. i 29. decembar

0

Kako bi doček Nove godine u Novom Sadu bio još uzbudljiviji, snežna avantura “Avalanche Risk CITY JAM” odložena je za poslednje dane pred ulazak u 2019. godinu.

Dokaz da i Novosađani vole da osete adrenalin, jeste da se četvrtu godinu za redom uspešno održava takmičenje snoubordera koje privlači posetioce iz Srbije ali i inostranstva.

Prvog dana, u petak, 28. decembra, na stazi koja će biti postavljena na platou Spensa ispratićemo uzbudljive vratolomije profesionalnih snoubordera koji stižu kako iz naše zemlje i regiona, tako i iz mnogih evropskih zemalja.

U 16 sati počinju “City Jam” kvalifikacije, dok je za 18 časova zakazana ceremonija otvaranja snežnog takmičenja. Nadmetanje vrhunskih snoubordera održaće se od 18 i 15 časova sve do 20 i 30 časova, kada je proglašenje pobednika ove jedinstvene i neponovljive “snežne frke” u našem gradu.

Za dobru atmosferu tokom ovih nekoliko adrenalinskih sati biće zaduženi DJ Kick Kong i DJ BoBado. Takođe, ukoliko želite da budete deo takmičarske ekipe, prijavite se do 20. decembra, putem sajta. Najbolji osvajaju vredne novčane nagrade.

Drugog dana, u subotu, 29. decembra, novosadsko otvoreno skijalište “City Jam KIDS” ugostiće posetioce svih uzrasta, a poseban program pripremljen je za najmlađe. Od 9 časova mališani će imati priliku da uče osnove svog novog omiljenog sporta, u okviru Škole zimskih sportova, dok će u 11 i 30 časova početi takmičenje za decu u slalomu. Na stazi koju dan pre koriste borderi, u subotu će se skijati i sankati deca, a očekuju ih i različite radionice kada će uz animatore i članove ski i snoubord klubova moći da zađu u svet zimskih sportova. Skijalište će u subotu biti celodnevni poligon za njihovu zabavu, sve do 17 časova kada se zatvara.

Za vreme trajanja festivala svi posetioci moći će da se ogreju u chill zoni gde će uživati u neodoljivim ukusima vrhunskih gurmanskih specijaliteta, uz neizbežno kuvano vino i čaj, baš kao u pravim ski centrima.

Ukoliko ste ljubitelji ekstremnih sportova i dobre zabave, dođite 28. i 29. decembra, na plato Spensa i osetite adrenalin koji se ne zaboravlja. Više od 5.000 posetilaca uživalo je prošle godine na “Avalanche Risk CITY JAM” takmičenju.

Organizator ovog zimskog zabavno – sportskog događaja Avalanche Risk CITY JAM je Udruženje “Friška gora”, uz podršku Pokrajinskih sekretarijata za sport i omladinu, privredu i turizam, Gradskih uprava za sport i omladinu i privredu, OPENS (Novi Sad evropska prestonica mladih), SPENS i drugih partnera.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Pixabay