Početna Sport Odbojkaši “Vojvodine” danas protiv “Mladog radnika”, utakmica humanitarnog karaktera

Odbojkaši “Vojvodine” danas protiv “Mladog radnika”, utakmica humanitarnog karaktera

0

Odbojkaši “Vojvodine”, danas, 23. marta, igraju protiv “Mladog radnika” iz Požarevca, ekipu koja još uvek ima šanse da se plasira u polufinale prvenstva.

Do kraja Mini lige i početka plej-ofa preostalo je da se odigraju još tri kola, a od toga u dva meča prvotimci “Vojvodine” biće domaćini.

“Vojvodina” je još pre dve utakmice obezbedila prvo mesto, pa je za njih najvažnija priprema za polufinale i oporavak nekolicine povređenih igrača. U odnosu na prethodni susret u Beogradu gde su izgubili, “Vojvodina” će na svom terenu Požarevljane dočekati u punom sastavu.

– Ova utakmica ima dva aspekta. “Mladi radnik” se još uvek bori za polufinale, tako da mu je svaki meč rezultatski važan. Sa druge strane, mi nastojimo da dodatno podignemo formu, unapredimo igru i spremni dočekamo završnicu sezone. Za nas je najvažnije to što su se Kujundžić i Vučićević vratili i treniraju maksimalno. Imamo još nekoliko sitnih sitnih povreda, ali će i to biti regulisano, tako da ćemo nastupiti u punom sastavu – izjavio je šef stručnog štaba Siniša Gavrančić.

Slično je govorio i srednji bloker Stefan Kovačević, koji je najavio i novu uspešnu seriju.

– To što se Požarevljani bore za mesto među četiri najbolje ekipe, dovoljno govori koliko im je utakmica važna. No, nama je taj duel isto bitan za podizanje samopouzdanja. Kao i uvek, idemo na pobedu, spremamo se za ostvarivanje krajnjeg cilja. Posle poraza u Beogradu, neka ovo bude početak novog, dugog uspešnog niza – poručio je Kovačević.

Utakmica će imati i humanitarni karakter, jer će OK “Vojvodina” prikupljati slatkiše, školski pribor i igračke, od kojih će se praviti uskršnji paketići za Dečje selo. Na ulazu u malu salu će biti postavljena kutija u koju će moći da se ubacuju slatkiši.

Meč u maloj sali Spensa počinje u 18 sati.

Izvor: 021
Foto: OK Vojvodina