Početna Sport Odbojkaši Vojvodine dočekuju zagrebačku Mladost

Odbojkaši Vojvodine dočekuju zagrebačku Mladost

0

Odbojkaši Vojvodine dočekaće večeras na Spensu ekipu Mladosti iz Zagreba u revanš meču prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Vojvodina je na gostovanju u Zagrebu ostvarila pobedu rezultatom 3:2, a u stručnom štabu Novosađana poručuju da će i na svom parketu ići na pobedu. Prema rečima trenera “crveno-belih” Duška Nikolića, ne razmišlja se kalkulantski pred susret sa Zagrepčanima.

“I pre utakmice u Zagrebu, a posebno posle, govorio sam da će sve biti rešeno u drugom meču, bez obzira na rezultat. To nije fraza, nego činjenica, a mnogo se puta potvrdila. U igri je šest bodova, mi smo uzeli dva, Mladost jedan, nama su potrebna još dva, ali o tome ne treba da razmišljamo uopšte. Ako igrate kalkulantski može da vam se osveti, mora se ići na čistu pobedu i to ću zahtevati od igrača”, kazao je Nikolić.

Iako je pobedila u Zagrebu, Vojvodina je kući donela dva boda, jer je meč završen 3:2 u setovima, pa je i Mladost dobila bod. Ukoliko u Novom Sadu bude 3:2 u korist zagrebačkog tima, onda će o pobedniku odlučivati “zlatni set” koji se igra do 15 poena.

“Već sa više strana sam čuo kako smo završili posao, sa čim se ne mogu složiti. U sredu će biti teško i zato moramo odigrati još bolje i kvalitetetnije kako bismo ostvarili cilj. Posle duela sa Radničkim video sam novi kvalitet, napredak u igri u bloku i odbrani, te meč protiv Mladosti dočekujem sa optimizmom. Ovom prilikom pozivam navijače da nas podrže, ispune tribine male sale i budu deo jedne prave sportske priredbe”, dodao je sportski direktor kluba Slobodan Boškan.

Lazaro Fundora je odlično igrao na meču u Zagrebu, što ga je motivisalo da, zajedno sa saigračima, prikaže još bolju partiju pred domaćim navijačima.

“Uvek je teško kada igrate u gostima, nekada vam dosta stvari nije poznato. Važno je da smo se snašli i pobedili. Sada igramo kod kuće, imamo podršku navijača i siguran sam da ćemo biti još jači. Verujem u tim, u trenera, u sve. Biće to potpuno drugačiji meč, moramo se dobro pripremiti, igrati još snažnije i, naravno pobediti”, zaključio je Fundora.

Ukoliko prođe u drugu rundu kvalifikacija, Vojvodina će se sastati sa boljim iz duela Mladosti iz Brčkog i bugarskog Burgasa.

Ulaz na utakmicu između Vojvodine i zagrebačke Mladosti, koja se igra večeras u Maloj sali Spensa u 20:30 časova, biće besplatan. Publika će imati priliku da pomogne Konstantinu Jankoviću, koji ima cerebralnu paralizu. Robotska neurorehabilitacija je efikasna za rehabilitaciju funkcionalnih veština, omogućava veću samostalnost i bolji kvalitet života, pa je želja kluba i navijača da Konstantin što pre ode na rehabilitaciju.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay