Početna Sport Odbojkaši Vojvodine ipak ne putuju u Lisabon, petorica igrača zaražena koronom

Odbojkaši Vojvodine ipak ne putuju u Lisabon, petorica igrača zaražena koronom

0

Korona virus odložio je i neke od utakmica odbojkaške Lige šampiona. Jedna od tih utakmica je i meč 3. kola grupe D, gde je srpski prvak, Vojvodina, u sredu trebalo da odigra susret sa Benfikom u Lisabonu.

Utakmica je otkazana nekoliko sati pre polaska na put Novosađana, ali je intezivnom komunikacijom zvaničnika Vojvodine i Benfike kompromisom dogovoreno da 16. i 17. februara, dva tima odigraju dve utakmice u Lisabonu, što je termin kada je portugalski tim trebalo da doputuje u Novi Sad u okviru poslednjeg kola grupne faze Lige šampiona.

“Postojale su tri opcije, prva je bila da idemo u sastavu koji imamo na raspolaganju. Druga ponuđena opcija je da meč u Lisabonu bude registrovan 3:0 za Benfiku, pa da drugu utakmicu igramo u Novom Sadu 16.februara, a kao treću mogućnost dobili smo da oba meča igramo u Lisabonu. Ta treća najviše je sportska i daje mogućnost da se na terenu borimo za što bolji rezultat. Među pozitivnima na PCR testu su Luka Čubrilo, Vilimanović, Parapunov, Zečević i libero Negić, tako da bez oba dizača i oba korektora nismo mogli putovati u Portugal. Sada se nadamo što skorijem oporavku petorice igrača, kako bismo se pripremili za mečeve koji predstoje posle 20. januara”, istakao je šef stručnog štaba Slobodan Boškan.

Naredni meč u elitnom evropskom takmičenju, Vojvodina bi trebalo da odigra sa ruskim Zenitom u Sankt Peterburgu, 25. januara, u četvrtom kolu grupe D.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay