Početna Sport Odbojkaši Vojvodine nastavljaju pohod ka tituli

Odbojkaši Vojvodine nastavljaju pohod ka tituli

0

Odbojkaši Vojvodine će utakmicom protiv Spartaka danas, 11. januara, nastaviti svoj pohod ka trećoj uzastopnoj tituli državnog prvaka.

I nije da Novosađanima ne ide dobro u toj nameri. Ukoliko prikažu igru kakvu su pokazali u prvom delu sezone titula će zasigurno ostati u Novom Sadu. U 14 utakmica Voša je ostvarila čak 13 pobeda.

Period bez utakmica na polusezoni stručni štab Vojvodine je iskoristio da pojača trening, kako kondicioni, tako i odbojkaški.

“Po mom mišljenju, imali smo nenormalno veliki broj utakmica, ali i putovanja. Konačno, došli smo u priliku da se više posvetimo nekim stvarima. Moram da kažem da obim rada nećemo smanjivati ni posle 11. januara. Naravno da ćemo u svakoj utakmici ići na pobedu, ali će nam biti važnije da poboljšamo igru. Mislim da ovi igrači mogu da budu mnogi bolji, ali to mora da se naradi”, kaže šef stručnog štaba Siniša Gavrančić.

Gavrančić uviđa i to da će naporan trening dovesti do toga da nekim igračima na mečevima budu “teške noge”. Kako kaže, to je dobra stvar, jer je za igrače izazov da probijaju svoje granice.

“Neće oni na svakoj utakmici biti fit, nekada će biti umorniji, nekada odmorniji. Ali bolje je da pod takvim okolnostima teraju sebe da budu efikasniji, nego da od manjka treninga nemaju snage”, dodaje on.

Plan stručnog štaba je i da svi igrači budu u rotaciji, kako bi svi bili spremni da u najtežim utakmicama pruže odličnu igru. Šef struke crveno-belih ocenjuje da će im najveći rival u šampionatu biti Crvena zvezda, ali da se i sve ostale ekipe moraju shvatiti ozbiljno.

Utakmica između Vojvodine i subotičkog Spartaka igra se u Maloj sali Spensa, u petak, sa početkom u 18 časova.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay