Početna Sport Odbojkaši Vojvodine ostvarili prvu pobedu u Ligi šampiona

Odbojkaši Vojvodine ostvarili prvu pobedu u Ligi šampiona

0

ok-vojvodina

Prvu pobedu zabeležili su odbojkaši Vojvodine u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona. Na domaćem terenu ubedljivo su slavili protiv slovenčke ekipe ACH Volej ne dopustivši im da osvoje ni jedan set.
Za 82. minuta odbojkaši Vojvodine maksimalnim rezultatom slavili su protiv ACH Voleja u drugom kolu Lige šampiona.

Meč su bolje otvorili domaćini, odličnim servisima poremećen je prijem slovenačkog šampiona, što je omogućilo odbojkašima Vojvodine da održavaju minimalno vođstvo.

11 grešaka napravio je gostujući tim u prvom setu , koji su izabranici Strahinje Kozića dobili 25:22.

Još dominantinije igrali su odbojkaši Vojvodine u drugom setu. Greške igrača Bogdana Kotnika su se nizale, dok su domaći gotovo savršenom igrom stigli do 24:16.

Kapiten slovenčakog tima Anređ Flajs agresivnim serivima nije dozvolio da Vojvodini da ubedljivo reši taj deo meča, pe je konačni rezultat tog dela susreta bio 25:21.

Samo na trenutak činilo se da će u trećem setu ekipa ACH Voleja pružiti veći otpor, međutim vidno raspoloženi crveno-beli odbojkaši nisu dozvolili da protivnik preuzme kormilo u meču, dopustivši Slovencima da osvoje 19 poena, za konačnih 3:0

Vojvodinu su do prve pobede u najelitnijem odbojkaškom takmičenju predvodili Minić sa 16, i primačka linija Nikolić – Vemić sa po 13 postignutih poena. Kod ACH Voleja najefikasniji bio je Erik Mokalski sa 18 poena.

Autor: RTV