Početna Sport Odbojkaši “Vojvodine” poklekli u Kraljevu

Odbojkaši “Vojvodine” poklekli u Kraljevu

0

Posle dugog niza pobeda na domaćoj sceni odbojkaši “Vojvodine NS seme” poklekli su u Kraljevu, pošto su u 15. kolu Superlige izgubili od “Ribnice” 2:3.

Možda je ovakav epilog jednom i morao da se desi, posebno ako se uzme u obzir zgusnut raspored, stalno opterećenje mladih igrača i umor, pa stoga kiks kraj Ibra neka ostane kao lekcija u pravo vreme (bolje sada nego kasnije) i jedan korak unazad kao zalet za nove uspehe.

U svakom slučaju bila je to duga i zaista čudna utakmica, jer su Novosađani gotove sve setove koje su gubili imali skoro pa dobijene.

Crveno-beli su krenuli silovito, ubedljivo su završili prvi set, a onda u istom ritmu nastavili u drugom. Imali su prvotimci “Vojvodine” 9:5, 12:7, čak i 23:15. Tada je trener “Ribnice” Boško Maćužić napravio neke izmene, domaćin je napravio seriju od 9:0, ali i uz obilatu pomoć gostiju, koji su dosta izgrešili, potpuno preokrenuo.

U maratonskoj završnici precizniji su bili Kraljevčani. Slično je bilo i u trećem periodu, Novosađani su vodili, ispuštali prednost, ali su uspeli da reše taj set u svoju korist. Jedino u četvrtom je blagu prednost gotovo sve vreme imao domaćin, pa je uz podršku sa tribina svaku šansu iskoristio i izborio se za taj-brek.

A u kockarskom setu, sve kao prepisano iz prethodnih setova. U egal igri izdvojila se “Vojvodina”, imala je vođstvo i od 9:5, ali je protivnik opet ušao u seriju i izjednačio, a na kraju i stavio tačku na meč.

Izvor: Mojnovisad.com
Foto: Odbojkaški klub Vojvodina/Facebook