Početna Sport Odbojkaši “Vojvodine” poraženi u vojvođanskom derbiju

Odbojkaši “Vojvodine” poraženi u vojvođanskom derbiju

0

Odbojkaši “Vojvodine” poraženi su od “Spartaka” sa 3:2 u setovima, u 16. kolu Superlige Srbije.

Utakmicu na domaćem terenu, gde su bili favoriti, odbojkaši novosadskog kluba su dobro otvorili. Prilično ubedljivo su Todorović, Kujundžić i Mehić diktirali ritam seta. To je dovelo do osvajanja prvog seta sa 25:18, bez većih poteškoća.

Međutim, nakon toga 250 gledalaca na Spensu imalo je priliku da gleda izuzetno uzbudljiv meč. U drugom setu Subotičani su pokazali da u Novi Sad nisu došli turistički, te da se sa razlogom nalaze u gornjem delu tabele Superlige.

Kratko opuštanje “crveno-belih” iskoristio je gost i poveo u drugom setu. U jednom momentu su imali 19:15, posle čega im se “Vojvodina” približila. Ipak, odličan napad “Spartaka” doprineo je tome da osvoje drugi set sa 25:22.

U trećem setu su gosti nastavili da igraju podjednako dobro, dok je trener “Voše” Siniša Gavrančić pokušao izmenama da pronađe recept kako da savlada protivnika. Subotičani nisu dozvoljavali domaćinu da preuzme inicijativu, pa su u trećem setu poveli sa 20:16.

Odbojkaši “Vojvodine” su uspeli da se vrate i da izjadnače rezultat, što je ulilo nadu da mogu do preokreta. Ceh grešaka u finišu seta platili su njegovim gubitkom, pa je “Spartak” poveo sa 2:1.

U nastavku meča su igrači “Vojvodine” podizali svoj nivo igre, dok su gosti i dalje igrali ubedljivo. Imali su osetnu prednost u nekoliko navrata, ali je “Spartak” ponovo iskoristio neke greške i izborio se za neizvesnu završnicu seta. U potpuno izjednačenoj borbi trijumfovala je “Vojvodina” sa 29:27, što je značilo da se ide u taj brejk.

Servis i napad “Spartak” funkcionisao je odlično u ovom meču, što je i prelomilo. Pri promeni strana imali su prednost koju su sačuvali do kraja meča. Mala nada u redovima “Voše” pojavila se pri rezultatu 14:13 u korist gostiju, ali je utakmica rešena već u narednom poenu, pa je “Spartak” izašao kao pobednik iz vojvođanskog derbija.

Narednu utakmicu igrači “Vojvodine” imaju 16. januara, kada dočekuju Novopazarce.

Izvor: 021
Foto: OK Vojvodina