Početna Party Time “Atheist Rap” sa Pećinkom na Exitu slavi 30 godina postojanja

“Atheist Rap” sa Pećinkom na Exitu slavi 30 godina postojanja

0

Čuveni novosadski pank rok bend “Atheist Rap” u 2019. godini obeležava jubilej – 30 godina kontinuiranog postojanja i stvaralaštva.

Tim povodom će na Addiko Fusion bini Exit festivala održati ekskluzivan koncert, na kojem će im se na bini pridružiti i Vladimir Kozbašić Pećinko, jedan od dvojice osnivača benda.

Biće to njegov prvi nastup sa “Ateistima” posle osamnaest godina, a on će se ostatku ekipe pridružiti na pesmama sa prva tri albuma na kojima je pevao i u čijem je stvaranju učestvovao kao tekstopisac, kao što su nezvanična himna benda “Atheist Rap 2”, “Dr Pop”, “Grill 13”, “Pećinko”, “Tri jutra zemlje” i brojne druge.

Pećinko će se na specijalnom koncertu koji “Ateisti” pripremaju za Exit, pridružiti stalnoj postavi benda koju čine: Vladimir Radusinović Radule, Aleksandar Popov dr Pop, Aleksandar Milovanov Acke, kao i Zoran Lekić Leki.

“Ateisti” su osnovani davne 1989. godine u Novom Sadu, da bi afirmaciju doživeli već nakon debi albuma “Maori i Crni Gonzales”, izdatom 1993. godine, i kultne numere “Wartburg limuzina”.

Trideset godina postojanja benda, koje su odlikovali sarkastični tekstovi, energični nastupi po regionu i u Evropi, beskopromisna muzička estetika i kritički odnos prema vlasti, “Ateisti” dočekuju sa ukupno šest studijskih albuma, jednim live i jednim “Best of” izdanjem, dok će novi album, koji će biti izdat u saradnji sa nemačkim sastavom “Defenders of the Universe”, biti objavljen tokom ove, jubilarne 2019. godine.

Godinama unazad “Ateisti” su jedan od koncertno najaktivnijih bendova u regionu, a u poslednjih nekoliko godina održali su i nekoliko uspešnih evropskih turneja. Tokom karijere, binu su delili sa bendovima kao što su “NOFX”, “Bad Religion”, “Buzzcocks”, “Die Toten Hosen”, “NoMeansNo”, “PTTB”, “Cock Sparrer”, “The Exploited”, ali i sa “Green Day”, “Arcade Fire”, “Mando Diao”, “Arctic Monkeys” i brojnim drugim.

Izvor: 021
Foto: Promo