Početna Sport Odbojkaši Vojvodine savladali ekipu Benfike

Odbojkaši Vojvodine savladali ekipu Benfike

0

ok-vojvodina,-odbojka,-jovanovic-igor_660x330

Odbojkaši Vojvodine NS seme pobedili su večeras u velikoj sali Spensa u prvom meču finala Kupa izazivača, lisabonsku Benfiku sa 3:1 (25:19, 25:23, 22:25, 25:22).
Protivnik je bio Benfika, koja do sada nije znala za poraz u tom takmičenju, istovremeno tim koju u svom sastavu ima iskusne portugalske odbojkaše i 5 stranaca.
Benfika je bolje počela meč, imala je vođstvo od 4:2 i 5:3, ali od tog momenta, odbojkaši Voše nošeni velikom podrškom sa tribina, polako dolaze do svoje igre i dobrim servisima i odličnom igrom u polju preokreću rezultat i na prvi tehnički tajm aut odlaze sa prednošću 8:7.

I nakon toga, Vojvodina nastavlja sa sjajnom igrom i u jednom momentu dolazi do vođstva od 23:14. Dolazi do malog opuštanja, ali ipak Voša dobija prvi set 25:19.

Meču u novosadskom SPENS-u prisustvuje oko 5.000 navijača.

Drugi set doneo je mnogo više rezultatske neizvesnosti, Vojvodina je konstantno bila u vođstvu, ali joj uporni Portugalci nisu dozvoljavali da prednost postane nedostižna. Međutim, odbojkaši Voše bili su smiireni u završnici seta , prvu set loptu nisu iskoristili, ali zato drugu jesu za 25:23 i vođstvo od 2:0 u setovima.

Treći set obeležile su provokacije igrača Benfike koji su na sve načine pokušavali da unesu nervozu i na tribine i u redove odbojkaša Vojvodine. I u tome su donekle uspeli. Vodila je Voša i u trećem setu, imala igru, ali je posle drugog tehničkog tajm auta, Benfika sa nekoliko vezanih poena prešla u vođstvo koje nije ispustila do kraja seta.

Četvrti set doneo je rezultatsku klackalicu u prvom delu, da bi se Vojvodina sredinom seta odvojila i pre svega odličnim servisom čuvala vođstvo. Ponovo je Gašpar pokušao da isprovocira domaće odbojkaše, ali je ovog puta za to dobio crveni karton. Voša nije iskoristila prve dve meč lopte, ali treću konačno jeste i tako ostvarila pobedu vrednu tri boda.
Dražen Luburić je ekipi doneo 27 poena, Stanković je dodao 13, Katić 12, dok je Bašpar bio lider Benfike sa 21 poenom.

Za osvajanje prvog evropskog trofeja u istoriji, Vojvodini će biti potrebna dva osvojena seta u Portugalu.

Ukoliko novosadski odbojkaši dožive poraz od 3:0 ili 3:1, ukupnog pobednika odlučiće zlatni set.

Revanš meč se igra u nedelju od 18 časova po našem vremenu u Lisabonu.

Vojvodina: Velika pobeda, ali biće teško u revanšu

Trener Vojvodine Strahinja Kozić rekao je da su njegovi odbojkaši zasluženo slavili protiv Benfike i ostvarili veliku pobedu pred revanš u finalu Kupa izazivača.

“Zasluženo smo pobedili, ponosan sam na momke, koji su sjajno igrali i izgarali nošeni publikom. Ovo je velika pobeda za nas, radujemo se, a od sutra se okrećemo revanšu”, rekao je Kozić posle utakmice prepunoj hali Spens u Novom Sadu.

“Jako su prljavi, bilo je pozorište na terenu jedno vreme. Jedino su takvom igrom mogli da nas ometaju. Očekuje nas pakao u Lisabonu, atmosfera, suđenje verovatno… Očekujem tešku i neizvesnu utakmicu”, kazao je Kozić.

Kapiten Vojvodine Veljko Petković rekao je da njegov tim mora da ide na pobedu i u revanšu.

“Ekipa sazreva iz utakmice u utakmicu. Svaki prolaz dalje u Evropi nas je dizao, igramo zrelije nego pre. Znali smo da im neće biti lako u Novom Sadu. Igraju temperamentno, tako očekujem i u revanšu. Treba da idemo na pobedu tamo, a ne da jurimo setove”, rekao je Petković.

Primač servisa Vojvodine Milan Katić je pohvalio novosadsku publiku.

“Bilo je teško, nije bilo stajanja. Biće izuzetno teško u Lisabonu, oni jako dobro igraju kod kuće. Mladost je večeras pobedila iskustvo i očekujem da mladost pobedi i u revanšu”, kazao je Katić.

Autor: Beta, Rtv