Početna Gradske teme Svečano uručeni ugovori organizacijama za mlade od strane Pokrajinske vlade

Svečano uručeni ugovori organizacijama za mlade od strane Pokrajinske vlade

psso-ugovori-jpg_660x330

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu ove godine prvi put je raspisao Konkurs za sanaciju, adaptaciju i opremanje prostora za rad omladinskih organizacija, organizacija za mlade, omladinskih domova i domova kulture. U Pokrajinskoj vladi danas su svečano uručeni ugovori organizacijama kojima su putem ovog konkursa odobrena sredstva.
Iz budžeta je ukupno opredeljeno 15 miliona dinara za nabavku tehničke opreme, izvođenje radova i nabavku kancelarijskog nameštaja.

Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić istakla je važnost ovog konkursa, jer je praksa da državne institucije, kao i programi Evropske Unije namenjeni udruženjima mladih, finansiraju isključivo programske aktivnosti.
„Kada smo rešili da raspišemo ovaj jedinstveni konkurs, ne samo u Vojvodini, nego i u čitavoj Republici, cilј nam je bio da obezbedimo bolјe uslove za rad omladinski domova, omladinskih organizacija i organizacija za mlade, a da domovima kulture u manjim mestima vratimo stari sjaj”, rekla je Tepić.

“Naročito u manjim mestima, domovi kulture su nekada bili centar okuplјanja mladih, jedini izvor njihovog kulturnog i zabavnog života, a danas su mahom zapušteni i zaboravlјeni. Želeli smo da njima vratimo njihovu ulogu, kako bi oni ponovo postali važno mesto u odrastanju i sazrevanju mladih, ali i mesto u kojima se razvijaju zdravi stilovi života“, naglasila se sekretarka.

Prilikom odlučivanja o dodeli sredstava, vodilo se računa o ravnomernoj raspodeli između nevladinih organizacija i ustanova, te je 7 miliona namenjeno ustanovama i lokalnim samoupravama, a 8 miliona udruženjima građana.

Ukupno je na ovom konkursu podržano 63 projekta, a lista se može pogledati ovde.

Ovom prilikom resorna sekretarka najvila je i predstojeće konkurse Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, a to su letnji i zimski „Aktivni rasput“, kao i konkurs za realizaciju projekta „Zdravstveno vaspitanje o reproduktivnom zdravlju”.

Autor: RTV
Foto: vojvodina.gov.rs