Početna Sport Odbojkaši Vojvodine sutra startuju u Poljskoj

Odbojkaši Vojvodine sutra startuju u Poljskoj

0

ok vojvodina

Posle sedam godina odbojkaši Vojvodine ponovo igraju u najjelitnijem takmičenju Ligi šampiona. Motiva da se suprotstave svojim protivnicima ne nedostaje, a nadmetanje u grupi F počinju od utakmice u Poljskoj kada su gosti ekipi Lotos Trefl Gdanjsk.

Kompletni sastav Vojvodine na početku Lige šampiona suprotstaviće se timu sačinjenom od odličnih poljskih igrača, i trojicom internacionalaca, sa klupe predvođeni od italijanskog stručnjaka Andrea Anastazia, kojem će kao i njegovom klubu ovaj duel biti debitantski u tom takmičenju.

Svesni su u taboru crveno-belih da breme favorita nosi Gdanjsk, ipak, uz pružen odgovarajući otpor protivniku i rezultat će doći.

Generalno iskusna ekipa. Mislim da je to jedna od ekipa u Evropi koja nije promenila sastav, već drugu godinu su zajedno. Imaju sjajnog trenera i sigurno da je težak zadatak pred nama“, kaže trener OK “Vojvodina NS seme”, Strahinja Kozić.

Popularnost odbojke u Poljskoj ne dovodi se u pitanje, te će i hala Ergo Arena, kapaciteta 11 hiljada, najverovatnije biti ispunjena do poslednjeg mesta.

Ne možete da verujete kakvu oni naprave atmosferu. Svaki čovek je bukvalno na nogama i svaki čovek daje podršku igračima, i oni im stvarno budu igrač više. Mi sigurno nećemo ići sa belom zastavom u Poljsku. Imamo dobru ekipu, i sigurno nam motiv neće nedostajati“, poručuje tehničar novosadskog tima, Igor Jovanović.

Utakmica prvog kola grupe F Lige šampiona između Lotos Trefl Gdanjska i Vojvodine igra se u utorak od 18 časova.

Autor: RTV
Foto: okvojvodina.org