Početna Sport Odbojkaši Vojvodine u finalu plej-ofa prvenstva

Odbojkaši Vojvodine u finalu plej-ofa prvenstva

0

Odbojkaši Vojvodine plasirali su se u finale plej-ofa domaćeg šampionata, pošto su i u trećoj utakmici slavili protiv Mladog radnika.

Treću godinu uzastopno Vojvodina je u finalu prvenstva i imaće priliku da odbrani titulu. Nekoliko stotina gledalaca moglo je na Spensu da gleda pravo sportsko nadmetanje. Voša je već vodila 2:0 u mečevima i tim iz Požarevca je znao da mora da uloži krajnje napore kako bi ostao u igri za finale.

Iako su Požarevljani bolje otvorili duel, Novosađani su uspeli da polako “cepkaju” rezultatsku razliku, te da u samom finišu seta preokrenu rezultat i povedu – 27:25. Takav scenario bi dobrano poljuljao pouzdanje mnogih ekipa, ali su igrači Mladog radnika pokazali da se zasluženo nalaze u polufinalu i u još jednom trileru od seta uspevaju da se vrate u meč. Drugi set im je pripao rezultatom 29:27.

Znali su Kujundžić, Mehić, Vučićević i ekipa da moraju brzo nešto da urade. Treći set uzimaju ubedljivo sa 25:17, čime su se približili na samo set od finala. Ipak, nisu se predavali Požarevljani, uspevaju da se osvajanjem četvrtog seta sa 25:22 još jednom vrate u utakmicu. Usledila je neizvesna završnica.

Imao je Mladi radnik inicijativu i u petom setu, vodio sa 11:8, ali su onda Novosađani pokazali zašto su aktuelni šampioni i zašto gaze ka novoj tituli. Viecki je odservirao za približavanje protivniku, a onda su na scenu stupili Kujundžić i Mehić. Nošeni podrškom sa tribina crveno-beli su dobili vetar u leđa i samouvereno priveli meč kraju pri rezultatu 18:16 u petom setu.

Prvi meč finala igra se 22. aprila u Novom Sadu, gde Vojvodina dočekuje boljeg iz polufinalnog susreta između Crvene zvezde i Spartaka.

Izvor: 021
Foto: Pixabay