Početna Sport Odbojkaši Voše poraženi od Modene

Odbojkaši Voše poraženi od Modene

0

ok-vojvodina

Odbojkaši Vojvodine poraženi su na gostovanju italijanskoj Modeni sa 3:0 po setovima u trećem kolu F grupe Lige šampiona. Modena je sinoć opravdala ulogu favorita protiv ekipe iz Novog Sada i rutinski je slavila pred domaćom publikom. Ne treba trošiti mnogo reči o kvalitetu ekipe koja ima igrače vrhunskog kalibra, a takođe nastupaju i dva naša internacionalca, Miloš Nikić i Nemanja Petrić.

Prvi set su Italijani dobili više nego ubedljivo rezultatom 25:6, što je pokazatelj o kakvoj se ekipi radi. Kozićeva ekipa je u utakmicu ušla stegnuto, sa previše respekta prema protivniku, što se odrazilo na njihovu igru.
U drugom setu je Vojvodina uspela da osvoji dvocifren broj poena, pokušali su crveno-beli da se nadigravaju sa Modenom pa je set završen rezultatom 25:14.

U poslednjem, trećem setu, Vojvodina je dodala gas i povela u ranoj fazi. Nisu uspeli da održe početni tempo Novosađani, pa su Italijani brzo preokrenuli rezultat u svoju korist. Međutim, imali su crveno-beli aktivan rezultat tokom celog seta, ali ne i dovoljno snage i skoncentrisanosti da prvi stignu do 25. Rezultatski najneizvesniji set završen je sa 27:25 u korist Modene.

Iako su ubedljivo poraženi, ovakve utakmice i gostovanja će mnogo značiti ekipi Vojvodine, pogotovo poslednji set u kom su crveno-beli videli da mogu da igraju sa svakom ekipom. Narednu utakmicu u Ligi šampiona Vojvodina igra upravo protiv Modene 15. decembra na Spensu.
Tabela: Modena 9, Gdanjsk 6, Vojvodina 3, ACH Bled 0.

Autor: 021.rs