Početna Sport Odbojkaši Voše spremni za Ligu šampiona

Odbojkaši Voše spremni za Ligu šampiona

0

odbojka-vojvodina

Nedelju dana ostalo je do početka nove odbojkaške sezone u muškoj konkurenciji. Pred odbojkašima Vojvodine mnogo je izazova – osim domaćih takmičenja očekuje ih i nastup u najelitnijem evropskom nadmetanju Ligi šampiona.
Vreme je za titulu u domaćem prvenstvu. Tako najavljuju odbojkaši Vojvodine NS seme. U skladu sa tim i ostalim ambicijama napravljen je i sastav – spoj iskusnih i mladih igrača, spremni da u predstojećim takmičenjima daju maksimum. Uz igrače koji su ostali, primačku liniju činiće Miloš Vemić i Marko Nikolić, dok su novi korektori novosadskog tima Aleksandar Minić i Petar Premović.

Pojedinačno imamo stvarno neverovatnu ekipu, imamo ekipu za borbu u Evropi i naravno na domaćoj sceni. Samo je potrebno vreme da se neke kockice spoje i da bude onako kako treba, da bude vrhunski” – kaže Marko Nikolić, OK “Vojvodina NS seme”.

Generalno imamo iskusniju ekipu nego prethodnih godina i mislim da će to biti velika prednost u našem šampionatu i takmičenjima koje igramo. Hteo bih da pohvalim mlađe snage koji su sjajno odigrale utakmicama koje smo igrali i sigurno da ću, što se tiče manevrisanja imati jako puno igrača” – poručuje Strahinja Kozić, trener OK “Vojvodina NS seme.

Učešće u Ligi šampiona velika je čast, odgovornost i veliki izazov u klubu, a iz utakmica sa Modenom, Gdanjskom i Bledom trebalo bi izvući najbolje.

Treba biti realan, ići od utakmice do utakmice, videti kakve su nam šanse. Ekipe koje su u našoj grupi su fenomenalne. Tu je kao najslabija ekipa Bled, ali vidite da je Slovenija u polufinalu Evropskog prvanstva, tako da zaista sve ekipe su na izuzetnom nivou” – kaže Miloš Vemić, kapiten OK “Vojvodina NS seme”.

Pre domaćeg prvenstva i Lige šampiona pred odbojkašima Vojvodine je šansa za osvajanje prvog trofeja u sezoni. U utakmici u Superkupu, u utorak u Novom Sadu, sastaće se sa Crvenom zvezdom, do sada jedinim osvajačem tog pehara.

Autor: RTV
Foto: okvojvodina.org