Početna Sport Veslački klub Danubius 1885 domaćin u Daljinskoj regati

Veslački klub Danubius 1885 domaćin u Daljinskoj regati

0

PIC00385.JPG

Novi Sad i Veslački klub Danubijus 1885 u subotu će biti domaćin poslednjeg zvaničnog takmičenja u tekućoj godini.
Reč je o Daljinskoj regati koja će okupiti oko 150 veslača i veslačica iz devet klubova. To će ujedno biti i poslednje kolo Dunavskog kupa.

Za razliku od prošle sezone kada smo organizovali i trke juniorskih i seniorskih skifova ove godine smo odlučili da se na Daljisnkoj regati takmiče samo pioniri i kadeti. Na Dunavu u Novom Sadu nizak je vodostaj, a vreme je promenljivo, tako da nismo želeli da imamo i svojevrsne revijalne trke kao lane. Bez obzira na to očekujemo interesantne okršaje, pogotovo u četverac skulu za kadete i kadetkinje u kojima je prijavljeno devet, odnosno sedam posada, te u istoj disciplini za pionire gde će se nadmetati sedam čamaca“, pojasnio je trener Danubijusa Petar Ibročić.

Posle ove regate veslačka sezona u Srbiji će biti i zvanično zatvorena.

Za nas nema odmora, odmah krećemo s pripremama za novu sezonu. Daljinska regata će ujedno biti i poslednje kolo Dunavskog kupa u kojem učestvuje po dva kluba iz Srbije (Danubius 1885. i Palić), Hrvatske (Iktus i Vukovar) i Mađarske (Mohač i Baja). Nakon ove regate, četvrte u ovoj sezoni, u kojima se takmiče pioniri i kadeti u četverac skulu, biće sabrani bodovi i na osnovu toga početkom novembra u Mohaču biće proglašena tri najuspešnija kluba“, dodao je Ibročić.

Daljinska regata počinje u 10.30 časova.

Autor: Dnevnik
Foto: Ilustracija