Početna Sport Odličan start kuglašica Bačke

Odličan start kuglašica Bačke

0

Zbog nastupa naših najboljih muških i ženskih kuglaških klubova u evrokupovima, proteklog vikenda izostala su superligaška takmičenja u ovom sportu.

Na startu ovogodišnjeg šampionata, kuglašice Bačke su najprijatnije iznenađenje. Novosađanke su u prva četiri kola zabeležile četiri pobede. Bile su bolje od kuglašica Apatina, Singidunuma, Kristala i Čaira i sa osam bodova vodeće su na superligaškoj tabeli. Trener Rajko Rajak zadovoljan je podmlađenim sastavom.

“Ove godine imamo tri kadetkinje koje sam ubacivao u igru, Lara Dangubić, Ivana Pavkov i Nikolina Čakanović. Ja sam zadovoljan njihovim ponašanjem na stazi i to će ići dobro. Lepo su se uklopile. Idemo napred i moja ekipa će biti ono što sam želeo ranije, da budu kompaktne i da igraju sve za jednu, jedna za sve” rekao je Rajak.

U ligi koju čine mahom vojvođanske ekipe, velika je konkurencija. Početak je ovogodišnjeg šampionata i tek sledi rasplet i odlučujući mečevi za šampionsku titulu.

“Po meni, Alimenta, Vojvodina, pa i mi smo tu posle četiri kola. Videćemo šta će biti, nadamo se najboljem” dodao je Rajak.

Drugo i treće mesto dele novosadska Alimenta i Singidunum koji imaju po 6 bodova. Na četvrtom mestu je Vojvodina sa 4, a zatim slede Kristal, Radnički, Apatin, Banat, Senta i niški Čair.

Izvor: RTV
Foto: KK Bačka