Početna Sport Održano takmičenje “Majski kajakaški kup Novog Sada” na Šodrošu, učestvovalo preko 200...

Održano takmičenje “Majski kajakaški kup Novog Sada” na Šodrošu, učestvovalo preko 200 takmičara

Novosadska prirodna oaza Šodroš bila je domaćin takmičenja pod nazivom “Majski kajakaški kup Novog Sada” u organizaciji kajak kanu kluba “Liman” iz Novog Sada.

Na akvatorijumu ispred objekta kajakaškog kluba “Liman” iz Novog Sada, u subotu, sa početkom u 10.00 časova, održano je takmičenje u kajaku i kanuu na mirnim vodama u kategoriji pionira, kadeta, junira i seniora, u disciplinama kajaka i kanua jednoseda (jednokleka), dvoseda i četvoroseda, na stazama dužine 200m, 1000m. i 2000 m.

Glavni organizator takmičenja i pomoćni trener kajak klub Liman Milan Borišev, ističe da je vrlo zadovoljan kvalitetom trke, ali i odzivom takmičara, budu;i da se takmičilo preko 230 takmičara.

– Tradicionalna regata kajakoškog kluba Novi Sad koji je i ove godine okupio najveći broj takmičara, kada su u pitanju kupska takmičenja, ove godine imamo preko 230 takmičra. Okupilo se preko 20 klubova, tu su i gosti iz Makedonije i Rumunije – istakao je Borišev.

On navodi da je najmlađi takmičar imao sedam godina, a ono što decu najviše motiviše je dobra trka, publika.

– Nagrade za najuspešnije su simbolične medalje, pehari, namenjeni deci koja dominiraju u mlađim kategorijama. Za njih je najveća motivacija da se dobro trkaju, da bude puno publike – rekao je trener.

Dragan Dakić, direktor kompanije Montop Pro, ističe da je kompanija uvek tu da podrži kajakški klub Novi Sad, kao i takmičenja ovog tipa.

– Kao što vidimo veliki broj pristunih, kako iz zemlje tako i iz inostranstva, ovom prilikom pozivamo sve privredne subjekte Novog sada da podrže naše mlade i ovom delu sporta – poručio je Dakić.

Dakić je uputio poziv svim sugrađanima da podrže gradski GUP, kako bi ovo mesto gde je u subotu održano takmišenje bilo uređeno i ono postala jedna turistička organizacija Grada Novog Sada.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Pixabay