Početna Sport Održano takmičenje “Majski kajakaški kup Novog Sada” na Šodrošu, učestvovalo preko 200...

Održano takmičenje “Majski kajakaški kup Novog Sada” na Šodrošu, učestvovalo preko 200 takmičara

0

Novosadska prirodna oaza Šodroš bila je domaćin takmičenja pod nazivom “Majski kajakaški kup Novog Sada” u organizaciji kajak kanu kluba “Liman” iz Novog Sada.

Na akvatorijumu ispred objekta kajakaškog kluba “Liman” iz Novog Sada, u subotu, sa početkom u 10.00 časova, održano je takmičenje u kajaku i kanuu na mirnim vodama u kategoriji pionira, kadeta, junira i seniora, u disciplinama kajaka i kanua jednoseda (jednokleka), dvoseda i četvoroseda, na stazama dužine 200m, 1000m. i 2000 m.

Glavni organizator takmičenja i pomoćni trener kajak klub Liman Milan Borišev, ističe da je vrlo zadovoljan kvalitetom trke, ali i odzivom takmičara, budu;i da se takmičilo preko 230 takmičara.

– Tradicionalna regata kajakoškog kluba Novi Sad koji je i ove godine okupio najveći broj takmičara, kada su u pitanju kupska takmičenja, ove godine imamo preko 230 takmičra. Okupilo se preko 20 klubova, tu su i gosti iz Makedonije i Rumunije – istakao je Borišev.

On navodi da je najmlađi takmičar imao sedam godina, a ono što decu najviše motiviše je dobra trka, publika.

– Nagrade za najuspešnije su simbolične medalje, pehari, namenjeni deci koja dominiraju u mlađim kategorijama. Za njih je najveća motivacija da se dobro trkaju, da bude puno publike – rekao je trener.

Dragan Dakić, direktor kompanije Montop Pro, ističe da je kompanija uvek tu da podrži kajakški klub Novi Sad, kao i takmičenja ovog tipa.

– Kao što vidimo veliki broj pristunih, kako iz zemlje tako i iz inostranstva, ovom prilikom pozivamo sve privredne subjekte Novog sada da podrže naše mlade i ovom delu sporta – poručio je Dakić.

Dakić je uputio poziv svim sugrađanima da podrže gradski GUP, kako bi ovo mesto gde je u subotu održano takmišenje bilo uređeno i ono postala jedna turistička organizacija Grada Novog Sada.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Pixabay