Početna Sport Vladimir Šiška novi sportski direktor BK Vojvodina

Vladimir Šiška novi sportski direktor BK Vojvodina

0

U bokserskom klubu Vojvodina, iako se trenira u dve smene, već odavno nema mesta za sve u sali popularnog SPENS-a. Novosađani planiraju da pronađu i dodatne prostore da bi svi dečaci i devojčice koji su zainteresovani za ovaj olimpijski sport u njemu mogli da naprave prve bokserske korake.

Podrška koju klub dobija od grada i republike je značajna, ali ne i dovoljna za rezultate u tekućem Olimpijskom ciklusu kojim je planirano da neko od boksera iz našeg najtrofejnijeg kluba predstavlja Srbiju na olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine. Zato je klub imenovao novog sportskog direktora, privrednika Vladimira Šišku koji je zadužen za iznalaženje načina za dugoročnije finansiranje kluba.

“Za sada Bokserski klub Vojvodina ima podršku od grada Novog Sada i Ministarstva za sport i omladinu Republike Srbije koje je na račun kluba već prebacilo dva i po miliona dinara pomoći. Tu je kontinuirana podrška grada Novog Sada putem različitih projekata. Ipak, to su samo preduslovi za nesmetan rad što znači da je potrebno razmišljati dugoročnije. Potrebno je obezbediti pre svega dodatne i stabilnije finansije kluba, a zatim ga ojačati i kadrovski, posebno kada je reč o kvalitetnom trenerskom pogonu”, ističe novi sportski direktor BK Vojvodina Vladimir Šiška.

Od 2016. godine Vojvodina je naš stalni prvoligaš. Teret pronalaženja talenata i stvaranja takmičara koji su donosili rezultate klubu, ne samo na domaćoj već i međunarodnoj sceni, pre svega u konkurenciji boksera u mlađim uzrasnim kategorijama, uspešno je obavljao i obavlja nekadašnji prvotimac Vojvodine a sada trener Jovan Ružić.

“Gospodina Vladimira Šišku smo angažovali u želji da klubu što pre obezbedimo pravnu i finansijsku sigurnost. Zadovoljni smo pomoći koju dobijamo od grada, našeg Bokserskog saveza i države, ali naši sportski ciljevi su visoki pa će nam u budućnosti biti potreban daleko veći budžet da bi mogli adekvatno ispratiti generaciju talentovanih boksera pout Price, Dragoljevića, Medenice, Nikolića, Zukića i drugih”, napominje predsednik kluba Milan Kozomora.

U razvojnoj ligi Srbije nakon 9. kola Bokserski klub Vojvodina se nalazi na drugom mestu prvenstvene tabele u konkurenciji 83. Bokserska kluba Srbije.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay