Početna Sport OFK Sirig novi član Gradske lige Novi Sad

OFK Sirig novi član Gradske lige Novi Sad

0

U nedelju su odigrane utakmice 28. kola Gradske lige Novi Sad, a ekipa OFK Siriga je matematički obezbedila plasman u viši rang.

U Begečku se igrao derbi kola, koplja su ukrstili domaća Bačka i gosti iz Suseka. Nakon više od devedeset minuta igre rezultat je bio 1:1 , a podelom bodova zadovoljniji je bio domaćin koji je zadržao bodovnu prednost od plus četiri dva kola pre kraja. Najviše je profitirala ekipa OFK Siriga koja je uz ovaj remi i pobedom protiv ekipe Proletera u Banoštoru matematički obezbedila plasman u viši rang, odnosno u Novosadsku ligu. Sirig je slavio sa 0:2 u Banoštoru, a golove su postigli Ružin i Vukelja. Sirižani dva kola pre kraja imaju osam bodova više od trećeplasiranog Suseka, pa je za njih pitanje plasmana rešeno. Ostaje još samo da se vidi hoće li Sirig biti šampion Gradske lige za sezonu 2021/22. Potrebna im je još jedna pobeda u preostale dve utakmice, a prvu priliku imaju već u nedelju kada će dočekati drugoplasiranu Bačku iz Begeča. Očekuje nas praznik fudbala u Sirigu. Što se tiče Bačke iz Begeča, i njih još samo jedna pobeda deli od sigurnog plasmana u Novosadsku ligu. Trećeplasirani Susek ima još uvek teoretske šanse da se domogne plasmana u viši rang, ali šanse su gotovo ravne nuli.

Ne bi bilo fer da ne spomenemo da postoji šansa da i trećeplasirana ekipa iz Gradske lige obezbedi plasman u Novosadsku ligu. Ukoliko se poklopi splet raznih okolnosti, da se dogodi fuzija staropazovački klubova (Feniksa i Jedinstva) i/ili fuzije novosadskih klubova (Proletera i RFK Novi Sad 1921) kao i da ”naš” Šajkaš 1908 iz Kovilja pobedi u baražu za plasman u Vojvođansku ligu Jug, onda bi se u Novosadsku ligu povukla i trećeplsirana ekipa Gradske lige.

Rezultati Gradske lige i tabela nakon 28. odigranih kola:

  • Obilić 4:3 Sloga
  • Vinogradar 3:0 Borac
  • Čenej 3:2 Moskva
  • Miletić 4:4 OFK Hajduk
  • Bačka 1:1 Susek
  • Proleter 0:2 OFK Sirig
  • Hajduk (G) 1:1 Hajduk (Č)
  • Titel 0:3 Železničar

Utakmica 27. kola Gradske lige Novi Sad između ekipa FK Moskva iz Budisave i FK Miletić iz Mošosrina registrovana je službenim rezultatom 3:0 (par-forfe) u korist FK Miletić jer je za domaću ekipu nastupio igrač koji nije bio registrovan. Na osnovu diciplinskog postupka kažnjena je ekipa Moskve oduzimanjem devet bodova u tekućem prvenstvu. Ovim ishodom ekipa Moskve se ”preselila” na začelje tabele.

Izvor: nsuživo.rs
Foto: Pixabay