Početna Sport OK “Vojvodina” želi da ponovi uspeh: Došao Čubrilo, ostaje efikasni Blagojević

OK “Vojvodina” želi da ponovi uspeh: Došao Čubrilo, ostaje efikasni Blagojević

Odbojkaški klub “Vojvodina” nastavio je sa treninzima, ali i sa dovođenjem pojačanja

Osvajač tripl krune i učesnik Lige šampiona iza sebe ima jednu od najuspešnijih sezona u novijoj istoriji, a takav rezultat donosi obavezu više – da u narednoj sezoni uradi ne manje od toga.

Većina igrača ima važeće ugovore, a sa jednim od najefikasnijih odbojkaša u sezoni 2019/2020, Aleksandrom Blagojevićem, produžena je saradnja na još godinu dana. Takođe, u redove “Vojvodine” vratio se, sada već iskusni dizač Luka Čubrilo.

– Ponovo sam u svom klubu i zahvalio bih se svima što su mi pružili šansu. Zaista sam zadovoljan, ekipa je talentovana, pokazala je kvalitet i pred nama je izazov da sve to ponovimo. Nadam se da ću svojim iskustvom pomoći da nastavimo niz uspeha – poručio je Čubrilo.

Njegov saigrač Aleksandar Blagojević bio je jedan od ključnih igrača u prošloj sezoni. Kaže da mu je zadovoljstvo što će nastaviti da brani boje Vojvodine i da se bori za nove trofeje.

– Ekipa iza sebe ima jako uspešnu sezonu, a ja kao pojedinac možda i najuspešniju do sada. To je jedan od razloga zašto sam odlučio da ostanem i da nastavim tamo gde sam stao. Želim da poboljšamo igru, pre svega na evropskoj sceni. Mislim da smo možda ostali dužni u par mečeva publici i sebi u grupnoj fazi Lige šampiona, igrali smo dobro, ali je malo falilo za neku pobedu. Siguran sam da će to sada biti realno. Biće nam lakše, jer se poznajemo, znamo šta očekujemo jedan od drugog. I ja ću se brže adaptirati i imati više prostora da se pripremim nego prošle sezone – dodao je Blagojević.

Po rečima sportskog direktora kluba Slobodana Boškana kaže da mu je žao što novu titulu prvaka Srbije nisu mogli da osvoje na terenu, ali da su zasluženo proglašeni šampionima. Dodaje da ambicije ostaju iste i da klub želi da ponovi uspehe.

– Istakao bih i to da smo sa trojicom igrača napravili nove ugovore na četiri godine, a to su Lazar Bajandić, Andrej Rudić i Stefan Negić. Na taj način smo poslali poruku da želimo i dalje da ulažemo u mlade igrače, da im pružimo šansu da igraju, sazrevaju, da se razvijaju u “Vojvodini” igrajući domaća i evropska takmičenja. Kada su ostali igrači, kojima je istekao ugovor u pitanju, razgovarali sa svima. Lakčević ne ostaje, jer smo se opredelili da se oslonimo na naše mlade odbojkaše. Uz Negića na mestu libera biće Radoslav Brborić, koji se vraća iz Kraljeva, sa pozajmice. Zadovoljni smo igrama Mehića i Mašulovića, želimo da ostanu, razgovaramo, čekamo da se izjasne i da vidimo uslove – zaključio je Boškan.

Izvor: 021
Foto: OK Vojvodina