Početna Sport Olimp pobednik ZERO21 turnira!

Olimp pobednik ZERO21 turnira!

0

unnamed (15)

Na Štrandu je održan turnir u streetball basketu ZERO21. Vreme je išlo na ruku učesnicima, zato su tribine bile pune. Ljubitelji ulične igre uživali su u mečevima 12 najboljih ekipa iz Srbije i regiona. Novi Sad i gradska najlepša plaža Štrand jedan dan, koliko traje ovaj po oceni najbolji turnir, potvrdili su se u našem gradu igra vrhunski basket.

“Ove godine po mom mišljenju prevazišli smo Štrand, u smislu da treba da povećamo mesta za publiku. Ovo je treća godina za redom da organizujemo ovakav jedan turnir, prvi put je internacionalnog karaktera, a za sledeću pobrinućemo se da bude još bolji da privučemo još više publike, jer Novi Sad ima energiju da ovaj turnir bude jedan prepoznatljiv gradski događaj. Želimo da pokažemo da se u ovom gradu igra najbolji basket u Srbiji i napolju i voleo bih kada bi naš grad bio centar okupljanja ljudi koji prate ulični basket. Cilj je da ovaj turnir postane challenger, a imamo sve uslove za to”, rekao je Dušan Domović Bulut.

unnamed (18)

Organizator se potrudio da ovaj sportski dan bude ispunjen zanimljivim programom. Pored dobre igre, publika je uživala i u zvuku hip-hop muzike koja je pratila ritam lopte. U pauzama su nastupile devojke iz plesne škole koje su svojim nastupom upotpunile toplu atmosferu.

Pobednici ovogodišnje turnira je beogradski tim Olimp, koji je ovom pobedom obezbedio diretno učešće u najboljem evropskom challenger turniru u Moskvi 24. jula.

unnamed (16)

Svi učesnici su doprineli da atmosfera tog dana odiše mirisom uličnog sporta, koji je u današnje vreme poprimio oblik takmičarske discipline. Nekada se streetball igrao iz zabave, a danas se neki momci profesionalno bave basketom, putujući po svetu i igrajući na prestižnim takmičenjima.

U prilog ovome idu i postignuti rezultati naših basketaša, kako na svetskim turnirima tako i poslednji zabeležen na 1. Evropskim olimpijskim igrama, gde su na ponos nacije nastupili pod dresom Srbije i osvojili bronzanu medalju.

Ovo je sport koji laganim koracima korača na velika vrata i zbog brze i atraktivne igre postaje sve popularniji kako kod nas tako i u svetu.

unnamed (17)

Autor: Ljiljana Kozarev, Nshronika.rs
Foto: Nenad Karlić