Početna Sport Omladinci “Vojvodine” protiv “Šapekoensea” u Japanu

Omladinci “Vojvodine” protiv “Šapekoensea” u Japanu

0

Mlađi omladinci “Vojvodine” ovog meseca učestvovaće na jakom međunarodnom turniru u Japanu.

Početkom ove godine, fudbalski klub “Vojvodina” uključio se u “JJP” projekat, koji je pokrenula Fudbalska federacija Japana sa ciljem stručnog usavršavanja njihovih trenera u mlađim kategorijama i sveukupnim poboljšanjem rada sa mlađim selekcijama u ovoj državi.

Tim povodom, u Novom Sadu je tokom prethodnih 10 meseci boravio trener Rio Sakai, koji je pomagao u radu sa šampionskom generacijom “Vošinih” pionira i istovremeno sticao dragoceno trenersko iskustvo.

Pre nekoliko dana, on se vratio u Japan, gde će ovog meseca gosti biti mlađi omladinci “Vojvodine” (generacija 2000) i pritom učestvovati na jednom kvalitetnom internacionalnom turniru.

Između ostalih, rival mlađim omladincima “Vojvodine” u grupi biće i brazilski “Šapekoense”, koji je prošle godine došao u žižu svetske javnosti nakon tragične avionske nesreće, u kojoj je izginuo gotovo čitav prvi tim ovog kluba i nakon čega su mu pomoć i podršku ukazali brojni veliki svetski igrači, treneri i klubovi.

Pored “Šapekoensa”, sa kojim će se mlađi omladinci “Voše” sastati 21. decembra, crveno-beli će u grupi igrati još i protiv japanskih klubova “Kjoto Sanga” (20. decembar) i “Kavasaki Frontale” (23. decembar), a sve utakmice igraće se u gradu Nagano sa početkom u 11 časova.

Izvor: RTV
Foto: Ilustracija/Pixabay