Početna Sport Otovren 6. međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici u Novom Sadu

Otovren 6. međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici u Novom Sadu

0

Član Gradskog veća za sport i omladinu prisustvovao je svečanom otvaranju 6. međunarodnog turnira u ritmičkoj gimnastici “Trofej Novog Sada 2017” u maloj sali SPENS-a. Na takmičenju učestvuje 40 delegacija sa oko 650 gimnastičarki uzrasta od pet do 19 godina iz 17 zemalja.

“Velika nam je čast da ugostimo u Novom Sadu veliki broj takmičarki i njihovih delegacija i da zajedno u našem gradu promovišemo ritmičku gimnastiku na najbolji način, kao olimpijski sport. Ovo je jedini turnir u regionu na kojem učestvuje više od šest stotina gimnastičarki, od kojih čak 200 gimnastičarki najvišeg nivoa, mahom članica reprezentacija svojih zemalja, učesnica Evropskih prvenstava, Svetskog kupa i Olimpijade mladih, tako da Novosađani i svi ljubitelji ritmičke gimnastike imaju priliku da uživaju u izuzetnom performansu. Šesti međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici je dobio podršku Grada Novog Sada i Gradske uprave za sport i uvek ćemo biti partneri sa onima koji prepoznaju značaj sporta i izgradnje pravih vrednosti kod naše omladine. Hvala organizatorima koji iz godine u godinu povećavaju kvalitet ove manifestacije i dovode sve više gostiju u Novi Sad”, rekao je Ognjen Cvjetićanin.

Organizator Šestog međunarodnog turnira u ritmičkoj gimnastici “Trofej Novog Sada 2017” je Klub ritmičke gimnastike “Ritmika” iz Novog Sada. Predsednica organizacionog odbora Biljana Lučić-Prostran rekla je da su zemlje iz kojih su došle takmičarke, kao i 200 oficijelnih članova delegacija i oko 1000 gostiju – Rusija, Slovenija, Ukrajina, Mađarska, Rumunija, Bugarska, Kipar, Turska, Izrael, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Velika Britanija, Poljska, Češka, Slovačka, Austrija i Srbija. Gimnastičarke su se takmičile u individualnim i grupnim vežbama, od mlađih pionirki do seniorki.

Autor: NsHronika