Početna Sport Otvoren turnir “Trofej Novog Sada”

Otvoren turnir “Trofej Novog Sada”

0

ritmicka-gimnastika-wide-jpg_660x330

Član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar otvorio je četvrti Međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici ”Trofej Novog Sada” koji organizuje klub ”Ritmika” iz Novog Sada.
“Jedna od stvari po kojoj je Novi Sad prepoznatljiv je organizacija vrhunskih sportskih događaja, i ovo takmičenje je manifestacija na koju je Grad ponosan. Nema lepše slike od sale pune mladih ljudi koji izvode zadivljujuće vežbe, i ostavljaju nas bez daha. Oni demonstriraju moć ljudskog tela, kreativnost i snagu pokreta, ali i dokazuju da se takve performanse postižu jedino posvećenošću, disciplinom i ljubavlju prema sportu. Čestitam organizatorima, a učesnicima želim da ostvare svoj pun potencijal i samim tim biće pobednici”, istakao je Svilar.
Takmičenje se održava 21. i 22. marta na SPENS-u, a učestvuje oko 300 gimnastičarki uzrasta od 5 do 19 godina koje dolaze iz Rusije, Belorusije, Poljske, Mađarske, Rumunije, Bugarske, Grčke, Turske, Izraela, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

Gimnastičarke se takmiče u individualnim vežbama A i B nivoa, u svim kategorijama, kao i u grupnim vežbama A i B nivoa. Na takmičenju se očekuje izvođenje vrhunske ritmičke gimnastike, svetskog ranga, a najbolja takmičarka poneće zvanje nosioca Trofeja Novog Sada 2014. godine.

Autor: RTV
Foto: Grad Novi Sad