Početna Sport “Partizan” penalom do pobede nad “Vojvodinom”

“Partizan” penalom do pobede nad “Vojvodinom”

0

Fudbaleri “Vojvodine” poraženi su od ekipe “Partizana” rezultatom 1:2, u derbiju pretposlednjeg kola plej-ofa Super lige Srbije.

Pred oko 2.500 gledalaca na “Karađorđu”, strelac za goste bio je Gomeš u šestom i Ivanović u 83, dok je gol za “Vošu” postigao Đurić u devetom minutu.

“Partizan” je poveo već u šestom minutu i to posle sjajne akcije. U šesnaestercu “Vojvodine”, Zakarić je prošao pored Veselinovića i Saničanina i sa gol-aut linije odigrao povratni pas do Gomeša, koji je petom, sa pet metara, poslao loptu u mrežu golmana Rockova.

Međutim, samo tri minuta kasnije, već je bilo 1:1. Matić je proigrao Zukića u šesnaestercu “Partizana”, a na njega je startovao Pavlović, pa je sudija Momčilo Marković dosudio penal za crveno-bele. Siguran realizator najstrože kazne bio je Đurić i tako poravnao rezultat.

U 20. minutu, dosuđen je novi jedanaesterac, ali ovoga puta u korist gostujućeg tima. Posle kornera koji je izveo Zakarić, u gužvi u šesnaestercu “Vojvodine” je pao jedan igrač “Partizana”, a sudija procenio je da je bilo osnova za dosuđivanje novog penala. Jedanaesterac je izveo Zakarić i šutirao u levi donji ugao, ali je Rockov prozreo njegovu nameru i sjajnom odbranom sprečio novo vođstvo gostiju.

Na novu šansu, čekalo se do 34. minuta, kada je ponovo “Partizan” mogao do pogotka i to nakon što je Gomeš najpre došao do lopte u duelu sa Saničaninom, a potom i šutirao sa oko 11-12 metara iskosa. Međutim, lopta je prošla pored stative gola Rockova. Gomeš je mogao da postigne gol i u 50. minutu i to nakon odličnog udarca sa oko 22-23 metra, ali je Rockov još boljom odbranom izbio loptu u korner.

Gosti su novu priliku propustili u 70. minutu, kada je sa oko 16 metara dobro šutirao Ivanović, a Rockov ponovo izbio loptu u korner, da bi nakon novog udarca Gomeša u 74. minutu lopta zakačila Saničanina i prošla nekoliko centimetara pored stative, da bi u 82. minutu sudija Momčilo Marković dosudio drugi jedanaesterac za “Partizan” na ovom meču.

Posle dubinskog pasa u šesnaesterac “Vojvodine”, u pokušaju da dođu do lopte bili su Rockov i Gomeš, napadač “Partizana” je pao, a arbitar je procenio da je golman “Vojvodine” načinio prekršaj. Ovoga puta, penal za goste je izveo Ivanović i rutinski doneo novu prednost svom timu.

Do kraja meča, ni pred jednim golom više nije bilo prilika, pa je utakmica završena pobedom “Partizana”.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay