Početna Sport Počela rekonstrukcija južne tribine Karađorđa

Počela rekonstrukcija južne tribine Karađorđa

0

STADION "KARADJORDJE"Na južnoj tribini stadiona “Karađorđe” počeli su radovi sa ciljem da se stadion potpuno osposobi za prisustvo gledalaca.

Prema rečima generalnog direktora Aleksandra Dunđerskog, ovi radovi su samo početak onoga što klub planira da uradi na stadionu u narednom periodu.

Ograda na istočnoj tribini, koja je do sada odvajala sektor predviđen za gostujuće navijače, biće skinuta i postavljena na delu južne tribine ispod semafora, gde će ubuduće biti smešteni svi gostujući navijači. Na ovaj korak smo se odlučili usled povećanog interesovanja naših navijača za utakmice Vojvodine, te će ubuduće i istočna tribina, kao i zapadna, biti rezervisane isključivo za pristalice našeg kluba – rekao je Dunđerski.

On je podsetio na propise UEFA i FSS, po kojima je domaćin dužan da za gostujuće navijače obezbedi broj mesta koji predstavlja pet posto od ukupnog kapaciteta stadiona, što deo na jugu ispod semafora ispunjava.

Za njih će biti osposobljen i poseban ulaz na južnu tribinu, a sve ovo predstavlja samo prvu fazu radova. U drugoj fazi, planiramo da renoviramo toalete na čitavom stadionu, kao i izolaciju južne tribine, koja će ubuduće biti rezervisana za decu iz škola fudbala i osnovnih škola – rekao je Dunđerski.

Direktor Vojvodine dodaje da klupski menadžment čini sve što može kako bi stadion konačno došao na nivo kakav zahteva učešće u grupnoj fazi ovog takmičenja.

Dajemo sve od sebe kako bi “Karađorđe” bio uređen na nivou koji ispunjava sve evropske standarde, odnosno kako bismo, u slučaju da se plasiramo u Ligu Evrope, svoje utakmice kao domaćini mogli da igramo u Novom Sadu – rekao je Dunđerski uz napomenu da su od Grada i Poslovnog prostora dobili podršku da krenu u radove kako bi podigli standarde koje stadion ispunjava.

Autor: FCVojvodina