Početna Gradske teme Suvenirnica na keju ostaje još jedna promašena investicija u Novom Sadu

Suvenirnica na keju ostaje još jedna promašena investicija u Novom Sadu

0

Suvenirnica_KejSuvenirnica na Keju, koja je već nekoliko godina zatvorena i zaključana, ostaće to, po svoj prilici, i ovog leta, uprkos tome što je u podizanje objekta uloženo 9.000 američkih dolara.

“Poslovni prostor” u oglas o izdavanju u zakup lokala neposrednom pogodbom, objavljen ove sedmice, nije stavio i suvenirnicu, iako jetaj lokal prazan od 2012. godine, piše “Dnevnik”.

Turistička organizacija Novog Sada koristila je suvenirnicu do aprila ove godine. S obzirom na to da je ugovor o zakupu raskinut, očekujemo da će pomenuti prostor biti oglašen u narednom oglasu o izdavanju u zakup poslovnog prostora, kada će biti navedeno i u koje svrhe se lokal može koristiti“, rečeno je u “Poslovnom prostoru”.

Podsetimo, suvenirnica je otvorena u julu 2011. godine i već naredne sezone nije radila. Naime, zbog specifičnog načina na koji je napravljena, u njoj je skoro nemoguće raditi. Lokal je obložen staklom koje se brzo zagreva leti, a hladi zimi, i nema sanitarni čvor.

Suvenirnica je napravljena u okviru projekta “Oživljavanje obale Dunava”, vrednog 9.000 američkih dolara. Nosioci projekta bili su novosadska Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj (KLER) i Agencija USAID. Namera je bila da suvenirnica bude mesto za kupovinu suvenira i pružanje informacija turistima koji kruzerima dolaze u Novi Sad pa je prostor dat na korišćenje TONS-u.

Pošto je projekat propao, turisti koji dolaze Dunavom, suvenire sada, kao i ranije, kupuju u TONS-u u Jevrejskoj ulici, na Pozorišnom trgu, na početku Zmaj Jovine, u Dunavskoj 8 i u “Merkatoru”, kao i u privatnim suvenirnicama.

Autor: 021, Dnevnik