Početna Sport Prekinuta utakmica “Vojvodine” protiv “Breše”, navijači uleteli na teren zbog albanske zastave

Prekinuta utakmica “Vojvodine” protiv “Breše”, navijači uleteli na teren zbog albanske zastave

0

Prijateljski meč između “Vojvodine” i “Breše” u Italiji, prekinut je nakon što su gostujući navijači upali na teren.

Do prekida je došlo u 52. minutu, kada su navijači “Vojvodine” ušli na teren, jer su na drugom delu stadiona uočili grupu koja je mahala zastavom Albanije.

Oni su krenuli ka suprotnoj strani terena, u nameri da se obračunaju, ali do sukoba nije došlo.

Sport je za publiku koja je popunila stadion “Orzinuovi” ostao u drugom planu, s obzirom na to da je utakmica dva puta prekidana. Prvi put se to dogodilo nakon isključenja Nenada Lalatovića, kada su igrači napustili teren, a drugi prekid je značio i konačan kraj meča, koji je klubu iz Novog Sada trebalo da posluži kao priprema za nastavak prvenstva posle reprezentativne pauze.

U momentu kada je meč prekinut, “Vojvodina” je gubila sa 2:1. Golove za domaći klub postigli su Donaruma u sedmom minutu iz penala i Bizoli u 13. minutu, a nakon prekida, “Voša” je pogodila preko Đuričina i smanjila razliku.

Ekspedicija “Vojvodine” u Italiji se završila neslavno iz nesportskih razloga, a igrači se u Novi Sad vraćaju večeras. Inače, u drugom poluvremenu zaigrao je i Mario Baloteli, ali se nije naigrao, jer je imao tek nekoliko kontakata sa loptom, pošto je utakmica prerano prekinuta. “Voša” je napravila nekoliko izmena na startu drugog dela igre, ali to nije uticalo na rezultat meča.

Utakmica je inače trebalo da bude podrška za legendu fudbala Sinišu Mihajlovića.

U znak podrške prema članu druge šampionske generacije “Vojvodine” i sadašnjem treneru Bolonje, koji je veći deo svoje igračke i trenerske karijere proveo u Italiji i koji se trenutno bori sa leukemijom, igrači dva tima na teren su izašli u majicama na čijim leđima je pisalo “Mihajlović 11”, dok je na grudima na italijanskom bilo napisano “Forza Sinisa!” (u prevodu “Napred Siniša”).

Podrška velikanu domaćeg fudbala i sama igra ostale su u senci nemilih događaja.

Utakmica se igrala na stadionu “Orzinuovi”, kraj Breše.

Izvor: 021
Foto: FK Vojvodina