Početna Sport Preminuo nekadašnji fudbaler Vojvodine Vasa Rutonjski

Preminuo nekadašnji fudbaler Vojvodine Vasa Rutonjski

0

Nekadašnji fudbaler Vojvodine Vasa Rutonjski, član generacije koja je 1977. godine osvojila Srednjoevropski kup, preminuo je sinoć u svojoj 68. godini, posle duže i teške bolesti.

“Fudbalski klub Vojvodina tako je ostao bez još jednog iz plejade svojih velikih i značajnih igrača, koji su, noseći njegov dres, dali nemerljiv doprinos stvaranju klupske istorije”, saopštio je klub.

Vasa Rutonjski rođen je 5. oktobra 1952. godine u Novom Sadu, gde je u FK Slavija započeo svoju fudbalski karijeru. Za Vojvodinu je nastupao od 1970. do 1979. godine i za to vreme odigrao 253 zvanične utakmice, po čemu se nalazi na 10. mestu večne klupske liste po broju odigranih mečeva.

Bio je član sjajne generacije koja je 1977. godine osvojila Srednjoevropski kup, kao i one koja je, dve godine ranije, bila vicešampion Jugoslavije, a bez, po mišljenju mnogih, zaslužene šampionske titule ostala tek u poslednjem kolu.

Rutonjski je pre četiri godine bio jedan od osnivača Sekcije veterana FK Vojvodina.

Komemoracija povodom njegove smrti održaće se u ponedeljak u 13 časova u svečanoj sali FC “Vujadin Boškov” u Veterniku, a biće sahranjen istog dana u 15 sati na Gradskom groblju u Novom Sadu.

Izvor: 021
Foto: Pixabay