Početna Sport Proleter golom iz penala srušio Napredak

Proleter golom iz penala srušio Napredak

0

Fudbaleri Proleter pobedili su ekipu Napretka, rezultatom 1:0, u 14. kolu Superlige Srbije.

Jedini gol na utakmici postigao je Siniša Babić, u 50. minutu udarcem sa bele tačke.

Iako je viđen samo jedan gol, na “Karađorđu” se igrala prilično zanimljiva utakmica sa dosta šansi na obe strane. Oni koji su pratili meč mogli su da vide i atraktivne makazice u prvom poluvremenu, ali i nekoliko prilika na obe strane.

Ipak, do gola se došlo tek preko penala, kada je u šesnaestercu Napretka oboren igrač domaćih. Loptu je uzeo fudbaler sa brojem 30 na leđima i preciznim udarcem savladao Ostojića.

Do kraja meča Napredak je imala nekoliko solidnih šansi za izjednačenje, ali je isto tako Proleter mogao da poveća rezultat. Međutim, mreže su mirovale i ostalo je 1:0 za domaćina.

Proleteru je ovo bila sedma pobeda u šampionatu, a uz pet remija i dva poraza, takav skor ga smešta na četvrto mesto na tabeli, sa tri boda zaostatka u odnosu na trećeplasirani Partizan, dok petom Čukaričkom beži samo bod.

Proleter je u 14 utakmica postigao samo 14 golova i primio svega devet, po čemu ima bolju odbranu i od Vojvodine i Partizana. Nasuprot tome, Novi Pazar koji je 15. na tabeli, uspeo je da postigne gol više od novosadskog kluba.

Proleter narednu utakmicu igra posle reprezentativne pauze i to protiv Partizana, u Beogradu.

Izvor: 021
Foto: Pixabay