Početna Sport Rebrača: Želimo da vratimo Vošu u vrh domaće košarke, naredna sezona nema...

Rebrača: Želimo da vratimo Vošu u vrh domaće košarke, naredna sezona nema rezultatski imperativ

0

Nova uprava KK Vojvodina predstavljena je danas na Spensu. Prema najavama, naredna sezona neće imati veliki rezultatski imperativ.

Kako je objašnjeno, prioritet je vraćanje dugova i finansijska stabilizacija kluba. Ipak, u petogodišnjem planu je to da se Voša vrati u vrh srpske košarke, a samim tim i u ABA ligu.

“Sa mnom u timu su ozbiljni i uspešni ljudi, a svi zajedno želimo da podignemo Vojvodinu na viši nivo, i to u svakom segmentu funkcionisanja kluba. No, ne krećemo od nule, već iz minusa. Naime, zbog zaostalih dugovanja, u narednoj sezoni prioritet će biti smanjanje duga, a kada to bude sanirano ili umanjeno, plan je da se okrenemo stvaranju moćnog tima”, poručio je Željko Rebrača, novi predsednik kluba.

Dodaje da mu je namera da zajedno sa svojim timom vrati Vojvodinu gde joj je i mesto – u vrh domaće košarke.

Po njegovim rečima, više pažnje će se poklanjati mlađim kategorijama.

“Novi Sad zaslužuje jak košarkaški kolektiv. Za početak, treba da se baziramo na kvalitetnom radu s mladima, da talentovanu vojvođansku decu zadržimo, kako ne bi prerano odlazila u druge klubove, da odavde izlaze neki novi reprezentativci”, kazao je Rebrača.

Trener Voše Miloš Isakov Kovačević je iskazao zadovoljstvo što mu ukazano poverenje da se ostvari u ulozi prvog trenera u klubu.

“Pred nama je petogodišnji plan koji smo zacrtali i ogroman rad i trud kojim ćemo nastojati da vratimo Novi Sad u regionalnu košarkašku ligu”, rekao je Miloš Isakov Кovačević.

Izvor: 021.rs
Foto: Grad Novi Sad