Početna Sport Rukometaši Vojvodine deklasirali Dinamo

Rukometaši Vojvodine deklasirali Dinamo

0

Rukometaši Vojvodine revanširali su se pančevačkom Dinamu za jedini poraz u dosadašnjem toku Arkus lige i to sa kamatom. Devetostruki šampioni Srbije slavili su u derbiju 17. kola Superlige sa velikih 13 golova razlike.

Tokom prvog poluvremena Novosađani nisu u punoj meri iskoristili učinak raspoloženog golmana Frana Lučina, ali Dinamo u nekoliko navrata nije uspeo da dođe do izjednačenja.

Posle 30 minuta, devetostruki uzastopni šampioni vodili su sa 16:14, a odlučujući period meča bio je početak drugog dela kada su izabranici Borisa Rojevića zaigrali mnogo bolje u napadu.

Baris Puhovski je sjajno dirigovao igrom “crveno-belih”, isticao se i golovima i asistencijama, a kada se raspucao Marko Vasić koji je za kratko vreme postigao 6 golova, pitanje pobednika i definitivno je bilo rešeno. Golgeterski učinak u finišu je popravio Tunišanin Aziz koji je sa sa 7 golova bio najefikasniji pojedinac susreta.

Dinamo u završnici nije uspeo ni da ublaži debakl, pa je na kraju na semaforu Sportskog centra “Slana bara” stajalo: Vojvodina 34 – Dinamo 21. Nagradu za igrača utakmice dobio je Fran Lučin koji je meč završio sa 15 odbrana.

Vojvodinu već u sredu očekuje četvrfinale Kupa sa Šamotom, a samo dan kasnije meč SEHA lige, sa Pelisterom u kojem će Novosađani nastupiti u kombinovanom sastavu.

Izvor: RTV.rs/Rade Macet
Foto: RK Vojvodina