Početna Sport Rukometaši Vojvodine osvojili jesenju titulu

Rukometaši Vojvodine osvojili jesenju titulu

0

Rukometaši Vojvodine savladali su šabačku Metaloplastiku sa 28:27 (14:12) u derbiju prvenstva i poslednjoj utakmici u okviru 13. kola Arkus lige.

Ovim je Vojvodina preuzela čelnu poziciju na tebeli i osvojila jesenju titulu.

Iako je gubila sa 25:27 na pet minuta pre kraja utakmice, uspela je da dođe do preokreta i slavi protiv direktnog rivala za titulu. Izabranici Borisa Rojevića su se tako revanširali Metaloplastici za poraz u Superkupu gde je Vojvodina bila ta koja je bila nadomak trijumfa.

Junak pobede pred domaćim navijačima na Slanoj Bari bio je golman Fran Lučin koji je odbranio šut Brajovića 30 sekundi pre kraja utakmice, a prethodno je Milić pogodio za konačnih 28:27.

Nijedan tim tokom utakmice nije imao prednost veću od dva gola, izuzev u jednom trenutku kada je Metaloplastika imala 9:12. Poluvreme je otišlo na stranu Vojvodine koja je dosta grešila u napadu u nastavku. Međutim, ponovo je odbrana stupila na snagu kada se “lomio” rezultat.

Ovoga puta u Vošinim redovima najbolji pojedinac i proglašen za najboljeg igrača susreta bio je desno krilo Marko Vasić koji je bio nepogrešiv sa 7 od 7, Miloš Grozdanić je na suprotnoj strani postigao 5 golova.

Šuterski nisu previše bili raspoloženi Barus Puhovski i Milan Milić, ali je Milić bio staložen kada je trebalo dati gol za pobedu.

Vojvodinu do kraja godine očekuje još i takmičenje u Svesrpskom kupu gde brani titulu.

Izvor: 021.rs
Foto: RK Vojvodina