Početna Sport Rukometaši Vojvodine podigli pehar šampiona države

Rukometaši Vojvodine podigli pehar šampiona države

0

Rukometaši Vojvodine podigli su pehar namenjen prvaku države.

Jovici Nikoliću, beku novosadskog kluba, trofej ARKUS lige uručio je Milorad Šolević, direktor superligaškog takmičenja, a prelazni pehar je kapitenu Svetislavu Verkiću uručila Milena Delić, predsednica Rukometnog saveza Srbije.

Medalje igračima i stručnom štabu dodelili su Milorad Šolević, direktor ARKUS lige i Zoran Tijanić, pomoćnik direktora ARKUS lige.

Vojvodina je još u 11. kolu plej-ofa obezbedila šampionsku titulu, a veliko slavlje sačuvala je za poslednji meč kod kuće u ovoj sezoni. Izabranici Borisa Rojevića osvojili su devetu titulu u nizu, ukupno desetu u istoriji kluba, pa će Novosađani ubuduće iznad grba kluba sa ponosom nositi zvezdicu.

Šampionsko slavlje uveličala je i ubedljiva pobeda, a svaki gol domaćina ispraćen je gromoglasnim ovacijama.

Izabranici Borisa Rojevića večeras su nadigrali ekipu Dinama rezultatom 29:21 (16:7), a sjajan golgeterski učinak imao je Darko Milenković, koji je čak 12 puta zatresao mrežu rivala.

Najveći adut Novosađana u prvom poluvremenu bila je čvrsta odbrana, iz koje su se rađale kontre i laki golovi. Najzaslužniji za to bio je golman Svetislav Verkić, koji je tokom prvih 30 minuta zaustavio devet od 16 šuteva pančevačkog kluba.

Za MVP proglašen je Darko Milenković, najefikasniji igrač utakmice.

Izvor: 021.rs
Foto: ARKUS Liga