Početna Sport Rukometaši Vojvodine savladali Nexe i ostvarili svoj najbolji plasman u SEHA ligi

Rukometaši Vojvodine savladali Nexe i ostvarili svoj najbolji plasman u SEHA ligi

0

Rukometaši Vojvodine savladali su Nexe sa 26:21 i obezbedili šesto mesto u SEHA ligi, što je najbolji plasman novosadskog tima otkad se nadmeće u ovom takmičenju.

Pred gradskom publikom na domaćem terenu Sportskog centra “Slana bara” crveno-beli su dva kola pre kraja takmičenja obezbedili visoko šesto mesto u ovom regionalnom šampionatu.

Vošini igrači potpuno su nadigrali drugoplasirani tim SEHA lige i učesnika EHF lige, a pobedu su osigurali dobrom igrom u drugom delu meča.

U prvom poluvremenu blagu inicijativu imao je hrvatski vicešampion, pa je vodio za tri gola razlike. Ipak, izabranici Borisa Rojevića uspeli su da otope tu prednost i na pauzu se otišlo pri rezultatu 11:10 u korist gostiju.

Igrači u crveno-belim dresovima potpuno su preuzeli inicijativu u drugih pola sata igre. Odmah na startu Voša je uz tri vezana gola Miloša Grozdanića, najboljeg strelca lige, izjednačila i preuzela vođstvo.

Od tog momenta pa do kraja meča Vojvodina je potpuno nametnula svoj stil igre, igrala je čvrsto u odbrani i još bolje u napadu. Golom Ilića prvaci Srbije su postavili rezultat na 26:21 i ostvarili svoju šestu pobedu u regionalnom šampionatu.

U narednu utakmicu, koju igra 9. marta protiv hrvatskog Izviđača, Voša ulazi potpuno rasterećena.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay