Početna Sport Rukometaši Vojvodine se oprostili od takmičenja u Ligi Evrope

Rukometaši Vojvodine se oprostili od takmičenja u Ligi Evrope

0

11075191_1554814984806866_859603974380633012_n
Rukometaši Vojvodine završili su takmičenje u grupnoj fazi EHF kupa bez osvojenog boda. U poslednjem meču, Berlin je bio bolji od našeg šampiona u Novom Sadu – 30:25.
Duel bez rezultatskog imperativa, bolje su počeli gosti koji su zahvaljujući raspoloženim krilnim igračima Petersenu i Vejrauhu, već u 15. minutu imali prednost 9:3.
Upkos nekoliko uzastopnih pogodaka Uroša Elezovića, „lisice“ iz Berlina održavaju ubedljivu prednost sve do sredine drugog poluvremena. „Crveno-beli“, koji su ponovo igrali bez Ćurkovića i Datukašvilija, tada smanjuju na minus tri, ali svaku neizvesnost otklanja sjajni golman Silvio Hajnfeter.

Odbranio je nekoliko zicera Novosađanima, a gostujućem treneru Sigurdsonu dao priliku da pravilno rasporedi minutažu, ne strahujući za konačan rezultat.

Elezović je meč završio sa devet golova, dok je u pobedničkom timu najefikasniji bio Rus Igropulo sa 7.

Domaćini završnog turnira EHF kupa pobedom u Novom Sadu potvrdili su prvo mesto u grupi ispred Skjerna i Porta, dok je Vojvodina ostala jedina ekipa bez osvojenog boda u sve četiri grupe.

Berlin, za koji je igrao i naš bivši reprezentativac Petar Nenadić, jedini je sigurni učesnik završnog turnira EHF kupa, dok će se za preostala tri mesta boriti nemački Melsungen i Hamburg, danski Holstebro i Skjern, slovenačko Gorenje i švedska Eskilstuna.

Rukometaši Vojvodine okreću se obavezama na domaćoj sceni, gde ih očekuje revanš meč četvrtfinala kupa protiv Sloge iz Požege, a potom i početak plej-ofa. Četvrtog aprila, Novosađani dočekuju Partizan.

Autor: RTV
Foto: Fejsbuk